Mat och fika under Sommarfest

Ingen fest utan mat! Under Sommarfest kommer du kunna njuta av mat, fika och dryck både från våra lokala företagare och besökande foodtrucks. Dessutom är Fikafest tillbaka! I år kan alla hemmabakare tävla om att vinna titeln Strängnäs bästa småkaka.

Upplev vår fikaidyll

Ingen kommer att behöva lida av fikabrist under Sommarfest. På nationaldagen kommer lokala bagare och kaféer finnas på plats i Ugglans park och sälja fika. Ta gärna med egen filt så kan du fika i parken medan du njuter av musik från scenen.

Fikafest och tävling

Förra året utsågs Tynnelsörutan till Strängnäs bakverk. I år är det hemmabagare som får tävla om titeln Strängnäs bästa småkaka. Lämna in ditt bidrag till tävlingen mellan klockan 12.30 och 13.30 den 6 juni. Juryn leds av Elisabeth Johansson – konditor, kokboksförfattare och matstylist känd från olika tv-program om bakning. Vinnaren utses på scenen efter nationaldag

Foodtrucks

För att kunna uppleva musik non-stop och inte behöva lämna festivalområdet kommer det såklart att finnas foodtrucks på Visholmen! Till exempel nachos och langos. Kanske korv.

Det kommer finnas churros

På en festival för ungdomar kommer det såklart att finns snacks så som churros, donuts och munkar!

Upptäck mat och fika i Strängnäs

Stadens ordinarie restauranger och kaféer har också öppet såklart! Utforska gärna stadens utbud.

Upptäck Strängnäs restaurangutbud

Bra att veta inför ditt besök

Väskor, parkeringar, information om bussar och annat som är bra att veta samlar vi här.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 maj 2024