Upplev våra Mälarstäder - bo fem nätter betala för fyra

Besök och upplev våra Mälarstäder och gästhamnar i sommar. Fyll din resa men berättelser från Mälaren, besök våra charmiga städer, upplev historiska slott och fantastisk natur.

Med gästhamnskortet får du som kommer med egen båt möjlighet att bo fem nätter och betala för fyra. De gästhamnar som medverkar är Enköping, Mariefred, Strängnäs, Sundbyholm och Västerås. Kortet gäller för max tre nätter / hamn maj- augusti.

Hämta ditt gästhamnskort i respektive gästhamn eller ladda ned kortet här , 1 MB..

gästhamn Strängnäs med domkyrka

Strängnäs gästhamn

Strängnäs gästhamn ligger vid Västerviken med närhet till centrum, butiker och sevärdheter och med flera restauranger i området. Besöksmål såsom Strängnäs domkyrka, Kvarnen och Grassagården samt de charmiga äldre kvarteren har du på gångavstånd och på lagom cykelavstånd ligger Arsenalen som är Sveriges försvarsfordonmuseum. Gästhamnen hyr ut cyklar!

strangnashamn.se
Se och göra i Strängnäs

Mariefreds gästhamn

Mariefreds Marina

I Mariefred ligger gästhamnen mitt emot Gripsholms slott och med någon minuts promenad upp till stadskärnan. Njut av att strosa på de små gatorna där många av de charmiga trähusen är från 1700-eller 1800 talet. Här kan du besöka Gripsholms slott, POM Gallery eller åka en tur med den populära Museijärnvägen.

mariefredsmarina.se
Se och göra i Mariefred

Sundbyholms gästhamn

Sundbyholms gästhamn

Vid Sundbyholms gästhamn kan du njuta av olika event och uppleva en vacker miljö. Intill ligger Sundbyholms slott, så kanske vill du bo en natt på slottet. Ät gott och fika, antingen i gästhamnen eller på slottet.
Här finns även Mälarens längsta sandstrand och strax intill hittar du den världsberömda Sigurdsristningen.

sundbyholmsgasthamn.se
sundbyholms-slott.se
Om Sigurdsristningen på visiteskilstuna.se

Västerås gästhamn

Västerås gästhamn

Gästhamnen i Västerås ligger central med cirka 10 minuters promenad till cemtrum. I gästhamnen finns restaurang Mälarkrogen och längs med Mälarpromenaden hittar du mysiga butiker, restauranger och lekplatser för de minsta.
vasterasgasthamn.se
visitvasteras.se

Enköpings gästhamn

Enköpings gästhamn

På gångavstånd från hamnen finns stadens centrum, med livsmedelsaffärer, butiker, restauranger och kaféer. Turistinformationen finns i kvarteret ovanför Stora torget och i samma lokaler finns Enköpings museum. Enköpings parker lockar årligen många besökare, med Drömparken som flaggskepp.
Hemsida: upplevenkoping.se

Mälaren binder oss samman!
Fyra Mälarstäder är ett samarbete mellan kommunerna: Enköping, Eskilstuna, Strängnäs och Västerås.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 februari 2024