Upptäck Aspö och Morrarö

Ta en tur i vacker jordbruksbygd, genom öppna landskap och intill Mälarens glittrande vatten och vajande vass. Här finns många smultronställen för picknick, bad och vandring.

Se & Göra

Aspö

Cykla på Aspö

Aspö är perfekt för en cykelutflykt. Däremot rekommenderar vi inte att cykla längs väg 55. Ett tips är därför att ta cykel med på bussen (876) eller egen bil till Aspö livs & café och utgå därifrån. Aspö bygdegårdsförening har tagit fram en folder som ger lite tips på olika rutter.
Folder Cykla på Aspö , 2 MB.

Morrarö odlingar och nöjen

Fotbollsgolf och paintball är två aktiviteter vid Morrarö. Här finns också ekologisk odling med gårdsförsäljning. Allt ett stenkast från Mälaren.
Hemsida: morraro.se

Hornuddens trädgård

Hornuddens trädgård, Fotograf: Johan Sjöstedt

Hornuddens trädgård

I Hornuddens restaurang serveras Årstidsluncher – året runt!
– Men inte varje dag, hur ofta beror på vilken årstid.
Här finns egen ekologisk odling, musteri, gårdsbutik och restaurang. Under försommaren, Primörlunch, högsommar serveras Sommarlunch och man har även kvällsöppet vissa kvällar i juli.
Hemsida: hornudden.net

Aspö kyrka

Kyrkointeriören är en av de intressantaste och rikaste på den sörmländska landsbygden.De äldsta delarna av Aspö kyrka torde ha byggts vid 1100-talets mitt eller slut. Den stora omvandlingen av kyrkan skedde på 1460-talet.

Aspö kyrka hemsida

Aspö livs

Aspö Livs & café

En lanthandel med allt i från mat, glass loppis och café med mera.
Hemsida: aspolivsochcafe.webnode.se

Gislestenen

Den här runstenen är ovanlig såtillvida att runorna är inskrivna direkt i berget. Ristningen finns på en berghäll i skogsbrynet och kallas för Gislesten, men under vikingatiden gick vattnet nästan ända hit upp. Det mesta tyder på att ristningen är från 1000-talets mitt. För att hitta stenen svänger man av vid Aspö kyrka.

Aspö - Tosterö Hembygdsförening hemsida
Svenska runstenar hemsida

Svedäng

Foto: Svedängs gård

Boende

Svedängs gård Bed & breakfast

Hemsida: svedang.se

Hornuddens trädgård, Sjöstugan

Hemsida: hornudden.net/sjostugan

Stugor till exempel via Airbnb.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2024