Sommar på Hamnplazan på Västervikstorget

Hamnplazan på Västervikstorget är en central plats vid hamnen i Strängnäs. Den är skapad för aktiviteter och häng för ungdomar och unga vuxna i en urban pop up-miljö. Här finns möjlighet för dig att ha loppis, låna grejer av Fritidsbanken, hyra trampbåtar, spela schack, hänga med kompisar eller äta en glass.

Hamnplazan på Västervikstorget

Här finns en yta för solstolar, loppis, basketkorg, större schackspel och tre i rad och möjlighet att läsa en bok för att nämna några exempel. Under dagtid finns Fritidsbanken på plats i deras bod och där du kan låna prylar för friluftsliv och båtliv som till exempel fiskeutrustning, flytvästar, inlines, böcker från biblioteken och sommarlek av olika slag.

Aktiviteter

Här finns till exempel käpphästbana, hinderbana, schackspel, bordtennis, basketplan och tre i rad.

Vecka 24-32: måndag till fredag klockan 13.30-20

Viktigt med anledning av covid-19!

Tänk på att hålla avstånd till andra och stanna hemma om du känner dig sjuk eller hängig.

Här finns:

• Toaletter vid gästhamnen
  • Matställen
  • Glasskiosk
  • Sittplatser
  • Cykelparkering
  • Bilparkering vid gästhamnen
  • Båtplatser

Adress och karta

Om en akut olycka händer på platsen och du behöver ringa 112 är adressen Västervikstorget i Strängnäs.

Vill du boka en plats på torget?

Om du vill boka bord för loppis eller arrangera en annan aktivitet på Hamnplazan kan du ringa på 0152-291 00 för att få hjälp med det.

Mellan den 7 juni och den 31 augusti har företagare eller aktiva föreningar möjlighet att vara den del av Västerviktorget genom att bidra med aktiviteter och samtidigt exponera din verksamhet. Målgruppen är unga och unga vuxna

Vad gäller för att vara med?

• Du är företagare eller representerar en förening i Strängnäs kommun.
• Ni visar upp er verksamhet genom en aktivitet för alla.
• Ni berättar och sprider nyheten om er aktivitet.
• Ni följer de rekommendationer som gäller nu med anledning av covid-19.

Hur bokar jag in mig?

Vill du boka plats på ett av våra torgstånd, har frågor eller vill bolla din idé? Kontakta kommunens kontaktcenter på telefonnummer 0152-291 00. Det är först till kvarn som gäller för de platser som finns.

Tips!

Kolla in till exempel Tom Tits Experiment som jobbar med lärande genom upplevelse. De finns i sociala medier och där kan du hitta inspiration.

Marknadsför er aktivitet

Skicka in er aktivitet eller evenemang till kommunens evenemangskalender. Du hittar mer information här strangnas.se/evenemang

Senast uppdaterad: 2 juni 2021