Öppen förskola

På grund av rådande omständigheter kommer den kommunala öppna förskolan att hållas stängd från om med den 18 mars och tillsvidare.

Öppna förskolan ligger i Gula rosornas företagsby och är en del av Familjecentralen. Det är en mötesplats för familjer med barn mellan 0-6 år. Här möts vuxna och barn för att byta erfarenheter och tankar. Den öppna förskolan är en resurs för föräldrar och barn där ni kan få tips och stöd samt knyta kontakter. De yngsta barnen stimuleras av att se andra små barn och de äldre barnen leker med varandra och får uppleva att ingå i en större grupp.

Öppna förskolan är en träffpunkt dit du är välkommen med ditt barn för att umgås, leka och lära känna andra. Vi erbjuder en pedagogisk lekmiljö. Vilka aktiviteter som finns beror på besökarnas behov och önskemål.

Tillsammans kan barn och föräldrar leka, sjunga, pussla, läsa sagor, rita eller pyssla, allt för att utveckla sin förmåga att kommunicera och uttrycka sig på olika sätt. Sång, ramsor och rörelse är roligt och stimulerar barns utveckling.
Det finns alltid tillgång till färger och annat skapande material som du som förälder kan använda tillsammans med ditt barn.

Att besöka en öppen förskola är frivilligt, därför kan variationen av antal besökare vara stor. Man behöver inte anmäla sig i förväg och alla väljer fritt vilka aktiviteter man vill delta i. Verksamheten är avgiftsfri.

På öppna förskolan kan ni också möta barnmorskor, BVC-sköterskor och en socionom, allt under samma tak för att underlätta livet som småbarnsförälder.

Fika finns att köpa till självkostnadspris, även möjlighet att värma medhavd lunch eller laga något lättare.

Följ oss gärna på Facebook

Du som förälder är alltid välkommen med egna idéer och förslag.

Dag

Öppettider


Måndag

kl 09.00-15.00

 

Tisdag

kl 09.00-15.00

 

Onsdag

kl 09.00-15.00

 

Torsdag

kl 09.00-15.00

riktar sig till barn 0-18 månader

Fredag

kl 09.00-15.00

 

Sångstunder tisdagar och torsdagar kl 10.00

Välkommen att kontakta oss för närmare information.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 mars 2020