Solgläntans förskola

Lekgården på Solgläntans förskola

Solgläntans förskola är en liten och mysig förskola. Vi har en härlig gård som utmanar barnen. En stor del av vår pedagogiska verksamhet sker utomhus. Det är viktigt att vi har roligt tillsammans och därför ägnar vi mycket tid åt lärande genom lek.

Avdelningar

Förskolan har två avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år:

  • Solen 1-3 år
  • Regnbågen 3-5 år

Följ ditt barns dagar i förskolan

Via vår lärplattform kan du enkelt följa ditt barns dagar på förskolan och vad dom gör där. Den används också för att skicka ut information från förskolan.

Förskolans pedagogiska arbete

Förskola är certifierad med Grön Flagg, som ger ett aktivt och långsiktigt arbete med hållbar utveckling. Solgläntan är en övningsförskola i samarbete med Mälardalens Högskola, vilket innebär att vi tar emot studenter som går förskollärarutbildningen.

På Solgläntans förskola uppmuntrar vi aktivt till läsning varje dag, barnen har god tillgång till böcker och får omsätta sina läsupplevelser i den fria leken samt i uttrycksformer så som bild, musik och drama.

Förskolan har ett samarbete med biblioteket och i alla hallar finns böcker för hemlåning. Satsningen kallas Bokugglan och är till för att underlätta för föräldrar att läsa och berätta mer för sina barn.

Mat och meny

Förskolan har ett mottagningskök och får varje dag mat utkörd från centralköket. Vi får vällagad husmanskost med färska grönsaker varje dag. Måltiderna äts på avdelningarna.

Personal

På Solgläntans förskola arbetar förskollärare, barnskötare samt kokerska.

Välkommen att kontakta oss för närmare information.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019
Utbildning och barnomsorg