Återverket

MakeyMakey kopplar till dator.

Välkommen till Återverket - en makerspace-liknande miljö som kan beskrivas som en verkstad eller ateljé med inslag av återbruk och digitala verktyg.

Som en del i förskolans arbete för hållbar utveckling startades 2014 ett kreativt återvinningscenter. Genom att ta tillvara på outnyttjat rest-och spillmaterial som företag och privatpersoner tänkt slänga vill vi uppmuntra till ett mer miljömedvetet förhållningssätt. Strängnäs kommun har en miljöstrategi, med sju fokusområden. Ett av områdena är kretslopp, som handlar om hur vi ska bli bättre på att källsortera och återanvända saker i kommunen.

Vi vill erbjuda barnen ett variationsrikt material där de själva kan prova att konstruera och experimentera utan förväntan på hur de ska göra eller föreställningar om rätt och fel - och utan att de måste följa en viss ordning.

Återverket är en plats för kompetensutveckling och inspiration för personal i förskolan. Här erbjuder vi konkreta workshops som möter behovet av kompetensutveckling och sammanhang.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att se hur vi i förskolan använder återvunnet material och hur vi arbetar med digitala verktyg.

Barn håller i kretskort till dator

Ta kontakt med oss via e-post: makerspace@strangnas.se eller via vår facebooksida: facebook.com/digicenter   . Då stämmer vi av om det är material som är lämpligt för DigiCenter, och när vi kan hämta eller ta emot materialet. Vi kommer gärna ut till er och hämtar. 

Vi riktar oss främst till företag som har stora mängder rest- och spillmaterial.

Vi tar emot viss plast (ej PVC), metall, läder, tapetprover, glasburkar, trä, pipetter, lock, textilier, rör, papper, formar, kartong, kakel, frigolit, plexiglas, hjul, garn, trådrullar, korgar, tråg och annat spännande. Det är naturligtvis viktigt att materialet inte är miljöfarligt eller smutsigt.

Håll också utkik efter specifika förfrågningar om olika sorters material - kanske är vi ute efter just det som du och ditt företag behöver bli av med.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 april 2024