Filmer för årskurs 2 och 3

Här kan du läsa och titta på de tre filmer som alla elever i årskurs 2-3 kan välja mellan. Den film som totalt sett får flest röster kommer att visas.

Mirai min lillasyster

Handling: När 4-åriga Kuns får en lillasyster förändras hela hans värld. Lyckan blir snabbt till besvikelse då lillasyster tar föräldrarnas uppmärksamhet. Men allt förändras när han genom en förtrollad trädgård får träffa sina äldre släktingar och dras ut på magiska äventyr med sin lillasyster från framtiden.

Japan 2018, 96 minuter. Filmhandledning utgiven av Svenska Filminstitutet

Tito och fåglarna

Handling: En epidemi sprider sig och människor i hela världen insjuknar. Men farligast är rädslan att bli sjuk. 10-åriga Tito ser hur jorden hotas och vill göra något för att stoppa det. Hans pappa forskar kring fåglar och Tito tänker att fåglarnas sång kan vara ett botemedel.

Brasilien 2018, 73 minuter. Filmhandledning utgiven av Svenska Filminstitutet

Halvdan Viking

Handling: Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn.Men Halvdan är ingen ”riktig” viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän. I närheten av Östbyn ligger Västbyn. De båda byarna har legat i fejd med varandra så länge man kan minnas. En dag i skogen möter Halvdan plötsligt den orädda kungadottern Meia från fiendebyn Väst.

Sverige 2018. 90 minuter. Filmhandledning utgiven av Medioteket

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020