Fotbollsakademin

Är du aktiv idrottare inom fotboll? Då har du möjlighet att sätta guldkant på dina studier på Thomasgymnasiet genom att bli elev på idrottsakademin. Genom att välja idrottsakademin inom ramen för det individuella valet får du tillsammans med andra elever från olika föreningar och årskurser träna din idrott på dagtid. I valet av idrottsakademin ingår också kursen Träningslära 1.

Information om kurserna:

Idrott och hälsa 1 - specialisering

Det är en kurs på 100 poäng. Du läser 50 poäng i årskurs 1 och 50 poäng i årskurs 2.
I kursen ingår din valda idrott. Där står teknikträning och taktiska frågor i fokus. Den största delen av kursen består av praktisk träning men kursen rymmer även en del teoretiska moment. Som till exempel kulturella, historiska och sociala aspekter kopplade till idrottsutövande.

Träningslära 1 – 100 poäng

Utöver den idrottsspecifika kursen läser du också Träningslära 1. Denna teoretiska kurs läser du tillsammans med samtliga idrottakademielever från din årskurs. Ämnet träningslära har sin grund i humanbiologi och idrottsvetenskap. Du får bland annat lära dig hur kroppen påverkas av träning och fungerar i tränings- och motionssammanhang. Kursens består även av delar som kosthållning, anatomi och fysiologi, återhämtning, skador, idrottspsykologi och träningsprogrammering.

Precis som idrottskursen läser du Träningslära 1 i både årskurs 1 och 2. Du har lektion en gång i veckan.

--------------------------------------------------------

Fotbollsträningen bedrivs i skolans egen idrottshall: Campushallen. Där möter du Shwan Hamad som också är en av våra idrottslärare på skolan.

Skolan erbjuder mellanmål de dagar du har träning på schemat. Du kan söka till Idrottsakademin oavsett vilket program du går! Men kom ihåg att du måste vara aktiv idrottare i en förening på fritiden.

Varmt välkommen till Fotbollsakademin på Thomasgymnasiet!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 februari 2024