Tre akademier ger guldkant

Make it shine!

Oavsett vilket program du väljer, kan du sätt guldkant på dina studier genom att välja en av våra tre akademier – Idrottsakademin, Digitala Medieakademin eller Musikakademin. 

Idrottsakademin

På Idrottsakademin kan du välja innebandy (Strängnäs Innebandyklubb), ishockey (Åker Strängnäs hockey) eller fotboll (IK Viljan Strängnäs). Det innebär att du tränar din idrott inom ramen för det individuella valet. Därutöver läser du Träningslära 1, som utökad kurs.

Digitala Medieakademin

På den Digitala Medieakademin lär du dig att designa, analysera och producera för olika plattformar, som till exempel webbplatser, appar, robotor och andra digitala slutprodukter. Vi varvar teoretisk kunskap i programmering, webbutveckling och digitalt skapande med praktiskt arbete.

Musikakademin

Det unika med Thomasgymnasiets Musikakademi är antalet lärarledda lektionstimmar på den individuella delen, som är dubbelt så många än vad som normalt ryms inom en kurs på 100 poäng. Förutom instrument och sång, läser du kursen Ensemble 1 med övriga musikelever. Din undervisning är på Kulturskolan.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 januari 2019
Utbildning och barnomsorg