Våra Alumnielever berättar

Många av våra före detta elever har vi fortfarande kontakt med och det är alltid lika spännande att höra vad som hände efter studenten. Vilka kunskaper fick de användning för och vad gjorde att de hamnade där de är idag?

Här berättar några av våra Alumnielever vad de gör idag och vad som var bra med Thomasgymnasiet.

Som det ser ut nu så hoppas jag verkligen på ett yrke inom programmering och systemutveckling. Inom vilket område är dock fortfarande oklart, det kan bli allt ifrån spelprogrammering till utveckling av säkra system.

Mattias studerade på Teknikprogrammet och tog studenten 2020.

"Det är självklart svårt att bara välja ett bra minne från THG, men om jag måste så måste det nog vara alla de härliga lärarna på Teknik-linjen. Under min studietid så vart jag nästan bortskämd med kunniga lärare och användbara kunskaper."

Efter gymnasiet arbetade Mattias ett år, bland annat som vikarie/vaktmästare på Thomasgymnasiet. Under hösten 2021 började han studera till civilingenjör inom mjukvaruteknik på Linköpings Universitet.

”Det låter klyschigt och alla blivande elever som läser detta har antagligen hört det förut, men sätt fart redan i början! Precis som steget mellan gymnasium och universitet så är steget mellan grundskola och gymnasium ett stort hopp i studiehastighet. Det är aldrig kul att inte kunna söka den utbildning man vill för att man latade sig under de första åren."

Jag har alltid varit intresserad av politik och att få jobba utomlands, som diplomat eller för en internationell organisation som t.ex. FN. Därför sökte jag till Luleå tekniska universitet för att läsa statsvetenskap.

Fahima läste Samhällsvetenskapsprogrammet på Thomasgymnasiet, inriktning Beteendevetenskap, och tog studenten 2017.

Efter studenten tog Fahima en paus från studierna, för att jobba på Finningeskolan. Därefter blev det Göteborgs universitet och Internationella relationer.

Hösten 2018 kom Fahima in på Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Statsvetenskap, på Luleå tekniska universitet, där hon studerar idag.

Jag vill jobba med människor och göra skillnad, men mer exakt vet jag inte! Som socionom och som undersköterska finns det många valmöjligheter. Jag skulle bland annat vilja jobba som civilutredare hos polisen, men det hade även varit otroligt roligt att få starta upp en psykiatriambulans i Umeå, då det inte finns! Jag har även gott i tankarna på att jobba som kurator på ungdomsmottagningen eller BUP. För mig är helt enkelt det viktigaste att få hjälpa människor i samhället. Det har alltid varit och kommer alltid vara min drivkraft!

Josefine läste Vård- och omsorgsprogrammet på Thomasgymnasiet och tog studenten 2019.

Efter studenten fick Josefine direkt jobb på hjärtintensiven på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. "Det var otroligt spännande och givande yrke, där man som undersköterska blir väldigt duktig på medicinsktekniska moment, som bland annat EKG. Tre månader efter studenten flyttade jag upp till Umeå för att studera vidare till socionom. Denna möjlighet hade jag tack vare att jag valde till högskoleförberedande kurser under min gymnasietid. Direkt när jag flyttade upp för att påbörja socionomprogrammet fick jag även ett vikariat som undersköterska på medicinska akutvårdsavdelningen." 

Som bästa minnet från Thomasgymnasiet påpekar Josefine Studenten och sista praktiken på programmet: "Både studenten och praktiken innehöll så mycket roliga moment som man kommer minnas med glädje hela livet."

Josefins bästa tips för nuvarande och blivande elever på Thomasgymnasiet är: "Lita på dig själv! Det var många som ifrågasatte mitt val att läsa till undersköterska när jag redan visste att jag ville plugga vidare. Men jag var väldigt säker på att jag ville läsa något som var spännande för mig. Jag ville inte läsa om träd eller hur olika kemiska ämnen samverkar, jag ville läsa och lära mig mer om människan. Tack vare att jag litade på mig själv är jag idag anställd på ambulansen samtidigt som jag studerar vidare och den möjligheten har inte många individer! Så vill du utbilda dig vidare, gör det! Vill du arbeta, gör det! Vill du läsa fler böcker, gör det! Lita helt enkelt på dig själv, så kommer allt att bli bra!"


Jag har alltid varit intresserad av den tekniska biten, både praktiskt och teoretiskt i skolan, från grundskolan och upp till gymnasiet. När tiden för gymnasievalet kom, stod det mellan teknik eller bygg. Valet hamnade då på den tekniska utbildningen.

Hugo läste teknikprogrammet på Thomasgymnasiet, med inriktning design och produktutveckling och tog studenten 2016.

Redan efter första året på Thomasgymnasiet började Hugo kika runt på olika utbildningar och direkt efter studenten på hösten 2016 började Hugo studera i Lund till högskoleingenjör i byggteknik med arkitektur, inriktning ”Hus”. Valet av utbildning grundar sig i att han redan vid gymnasievalet var inne på att välja bygg.

”Det roligaste med utbildningen i Lund är att jag får läsa om det jag tycker är intressant. Många tycker nog att ”hus bara är hus”, men ett hus är allt annat än bara en fyrkantig box med ett tak.”

Hugo märkte direkt vid start att man behövde ha varit med på matte- och fysiklektionerna i gymnasiet för att inte få det allt för tufft när föreläsningarna satte igång. Lunds Universitet erbjuder extratimmar, där man kan få hjälp om man känner att man inte riktigt får grepp om det.

"Jag kan verkligen rekommendera alla att söka till Thomasgymnasiet. Jag trivdes jätte bra där under mina tre år och tyckte man fick bra relation med alla lärare man hade. Bra lärare med andra ord!"


Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 oktober 2021