Våra Alumnielever berättar

Många av våra före detta elever har vi fortfarande kontakt med och det är alltid lika spännande att höra vad som hände efter studenten. Vilka kunskaper fick de användning för och vad gjorde att de hamnade där de är idag?

Här berättar några av våra Alumnielever vad de gör idag och vad som var bra med Thomasgymnasiet.

I framtiden kan jag se mig jobba med bolagsrätt, men även klimatjuridik eller inom något annat ”framtidsområde”. Jag skulle även trivas med att jobba inom den politiska sfären, för regeringen eller någon av våra myndigheter.

Erik studerade på Samhällsvetenskapsprogrammet och tog studenten 2014. På Thomasgymnasiet var han aktiv både i elevkåren och Friends.

"Jag uppskattade bredden på programmet och är glad över att ha läst kurser som Politik, Hållbar utveckling och Filosofi."

Efter gymnasiet tog Erik ett sabbatsår, med bland annat jobb på ett finansbolag och Greenpeace. Därefter blev det Juristprogrammet på Uppsala universitet, där han studerar idag.

”Jag kan varmt rekommendera Samhällsvetenskapsprogrammet på Thomasgymnasiet för den som är intresserad av vår samtid och hur man kan påverka det stora i det lilla.”

Jag har alltid varit intresserad av politik och att få jobba utomlands, som diplomat eller för en internationell organisation som t.ex. FN. Därför sökte jag till Luleå tekniska universitet för att läsa statsvetenskap.

Fahima läste Samhällsvetenskapsprogrammet på Thomasgymnasiet, inriktning Beteendevetenskap, och tog studenten 2017.

Efter studenten tog Fahima en paus från studierna, för att jobba på Finningeskolan. Därefter blev det Göteborgs universitet och Internationella relationer.

Hösten 2018 kom Fahima in på Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Statsvetenskap, på Luleå tekniska universitet, där hon studerar idag.

Från tiden på Thomasgymnasiet kommer jag ihåg alla roliga Challenge Weeks och Thomasgymnasiet är verkligen en skola där alla är välkomna!

Ylva läste Samhällsvetenskapsprogrammet på Thomasgymnasiet och tog studenten 2015.

Efter studenten visste Ylva inte riktigt vad hon ville jobba med i framtiden. Därför sökte hon till Innovationsprogrammet på MDH i Eskilstuna. En bred utbildning, som ger kunskap till att kunna jobba i alla företag eller organisation som behöver utvecklas och förbättras. Och vilket företag vill inte det?

”Under dessa tre år har jag läst kurser i allt ifrån psykologi, projektledning, omvärldsspaning och kunskapsfilosofi till 3D-printing, produktionsteknik och teknik- och vetenskapsteori. Det roligaste med utbildningen är att man får lära sig att tänka outside the box."

Våren 2018 tog Ylva sin kandidatexamen och hösten 2018 läste hon en extra termin psykologi, bara för skoj skull. Hon råder alla som känner sig lite vilsna efter studenten att våga vara nyfikna och satsa på det som man tycker är kul. Och det kan med fördel vara en utbildning inom något helt annat än vad man läst på gymnasiet.

Jag har alltid varit intresserad av den tekniska biten, både praktiskt och teoretiskt i skolan, från grundskolan och upp till gymnasiet. När tiden för gymnasievalet kom, stod det mellan teknik eller bygg. Valet hamnade då på den tekniska utbildningen.

Hugo läste teknikprogrammet på Thomasgymnasiet, med inriktning design och produktutveckling och tog studenten 2016.

Redan efter första året på Thomasgymnasiet började Hugo kika runt på olika utbildningar och direkt efter studenten på hösten 2016 började Hugo studera i Lund till högskoleingenjör i byggteknik med arkitektur, inriktning ”Hus”. Valet av utbildning grundar sig i att han redan vid gymnasievalet var inne på att välja bygg.

”Det roligaste med utbildningen i Lund är att jag får läsa om det jag tycker är intressant. Många tycker nog att ”hus bara är hus”, men ett hus är allt annat än bara en fyrkantig box med ett tak.”

Hugo märkte direkt vid start att man behövde ha varit med på matte- och fysiklektionerna i gymnasiet för att inte få det allt för tufft när föreläsningarna satte igång. Lunds Universitet erbjuder extratimmar, där man kan få hjälp om man känner att man inte riktigt får grepp om det.

"Jag kan verkligen rekommendera alla att söka till Thomasgymnasiet. Jag trivdes jätte bra där under mina tre år och tyckte man fick bra relation med alla lärare man hade. Bra lärare med andra ord!"

 

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 november 2018