Ekonomiprogrammet


Är du intresserad av företagande, ekonomi eller lag och rätt? Vill du vara delaktig i en ekonomiskt hållbar tillväxt och lära dig mer om företagande? Då har du hittat rätt!

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill fortsätta dina studier inom bland annat ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden. Alla ämnen som du läser ökar din kunskap om hur ett företag och marknader där du får kunskaper som du kommer ha stor användning av i framtiden. Ett viktigt fokus är förståelsen för den globala samhällsekonomin med frågor kring social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

Inriktningarna Ekonomi och Juridik

Tillsammans med de gymnasiegemensamma ämnena och dina individuella val läser du företagsekonomi, juridik, marknadsföring, entreprenörskap, psykologi. Bokföring, budgetering och kalkyl ingår också. Detta är ämnen som du har stor betydelse om du en dag vill starta ett eget företag.

Ung Företagsamhet

På Ekonomiprogrammet startar du ett eget UF-företag. Genom att gå från idé till färdig produkt/tjänst inom ramen för UF (Ung Företagsamhet) får du viktig erfarenhet och kunskap inom entreprenörskap. Använd din fantasi och förverkliga din dröm hos oss! Allt är möjligt!

Ekonomiprogrammet på Thomasgymnasiet

Vi tycker det är viktigt att knyta ihop teori och praktik och därför blir du en del av näringslivet redan under din utbildning, genom UF. Utbildningen ger dig en teoretisk bas i kombination med kunskapen om hur det är att vara företagare. Ekonomiprogrammet ger dig det bästa av två världar!

Vi försöker förbereda varje elev för livet genom så ofta som möjligt arbeta med skarpa projekt, med fokus att göra saker på ”riktigt”.

Några elevcitat om ekonomiutbildningen på Thomasgymnasiet

  • "Lärorikt"
  • "Utmanande men roligt"
  • "Bra sammanhållning"
  • "Bred utbildning"
  • "Här kan alla vara sig själva"

Behöver du mer information?

Kontakta programansvarig eller ansvarig studie- och yrkesvägledare.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 januari 2024