El- och energiprogrammet

 

Det här programmet är till för dig som gillar el, elektronik och teknik och som vill jobba praktiskt. Här finns framtidens jobb. Därför är El- & Energiprogrammet det rätta valet!

El- och Energiprogrammet ger dig en bred utbildning. Du får lära dig produktion inom elektronik, installation och distribution av el- och energisystem samt kommunikation och IT. Du får även lära dig hur man installerar och lagar elanläggningar. Under utbildningen kommer du praktiskt få jobba med flera saker och du tränas i förmågan att samarbeta, möta kunder och planera för material och verktyg. En stor del av din utbildning gör du ute på ett företag.

El- & Energiprogrammet är ett yrkesprogram, som på Thomasgymnasiet har inriktningen Elteknik.

Elteknik

På Elteknik får du installera, underhålla och reparera olika el- och energisystem för hushåll, företag och industrier. Du får också lära dig att installera passage- och säkerhetssystem samt tv- och datanät. Efter utbildningen har du möjlighet att jobba som till exempel installations- eller distributionselektriker.

Tillsammans med de gymnasiegemensamma ämnena och dina individuella val läser du elektroteknik, energiteknik, mekatronik, datorteknik, installationsteknik, kommunikationsnät och mycket mer.

El- & Energiprogrammet på Thomasgymnasiet

Vi tror att du som väljer det här programmet är en person som är både praktisk och teknisk. Vi tror också att du kommer att vara med och hitta smarta energibesparande lösningar för en klimatvänligare framtid tillsammans med oss.

Du som läser El- & Energi, och som inte vill börja arbeta direkt, kan även välja till kurser som ger dig grundläggande behörighet till högskolan.

Teknikcollege Mälardalen

Sedan 2017 ingår El- & Energiprogrammet i Teknikcollege Mälardalen. Det innebär bland annat att du har du möjlighet att studera mer än 2500 poäng, kurser som skolan tar fram tillsammans med näringslivet.

Behöver du mer information?

Kontakta programansvarig eller ansvarig studie- och yrkesvägledare.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 januari 2024