Handels- och administrationsprogrammet

Make it real!

Är du intresserad av att arbeta med människor och vill lära dig om försäljning och marknadsföring, service, e-handel och sociala medier eller att driva ett eget företag? Då ska du välja Handel & Administration!

Handel & Administration är en bred utbildning där du får arbeta kreativt med marknadsföring, event, lära dig olika säljtekniker och hur både små och stora företag fungerar. Du kommer att bli ett proffs på att möta och kommunicera med kunder. Digitala kunskaper och rättvis handel (Fair Trade) kommer att gå som en röd tråd genom hela din utbildning.

Direkt efter utbildningen kan du börja jobba med butiks- eller företagshandel, kundservice, försäljning eller varför inte som butikschef så småningom. Du får också med dig ett års arbetslivserfarenhet från Handelns Yrkesnämnd.

Detta läser du

Tillsammans med de gymnasiegemensamma ämnena och dina individuella val läser du entreprenörskap, personlig försäljning, handel, inköp, kommunikation, administration, näthandel och mycket mer. Du kan också välja kurser som gör att du kan studera vidare på högskola eller universitet.

Gör praktik och starta eget

Praktiken är en viktig del i utbildningen. Där får du lära känna olika arbetsplatser och kanske till och med hitta din framtida arbetsgivare. Varför inte testa att starta ett eget företag? Genom att gå från idé till färdig produkt/tjänst inom ramen för UF (Ung Företagsamhet) får du viktig erfarenhet och kunskap inom handelsområdet.

Handels- & Administrationsprogrammet på Thomasgymnasiet

Vi arbetar tillsammans med många olika företag och organisationer, där dina kunskaper snabbt omsätts till verklighet. Vi följer den snabba utvecklingen inom handeln, från butik till e-handel, och vi stimulerar dig till att tänka kreativt och nytt.

Behöver du mer information?

Kontakta programansvarig Denice Langen eller ansvarig studie- och yrkesvägledare Sara Almgren.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2019