Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Make it tasty!

Önskar du dig en framtid inom matlagning och service kopplat till design, hälsa och livsstil? Vill du lära dig om hållbar matlagning? I så fall har du hittat rätt, dvs. till Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Vi har valt att kalla programmet Culinary Craft, för att visa på möjligheten att kunna jobba med ditt mathantverk var du än befinner dig i världen.

Våra matupplevelser är viktiga för oss, oavsett var vi befinner oss i världen. Med kunskap och erfarenhet inom mathantverket har du stora möjligheter att få jobba internationellt. Vi ger dig en utbildning som du kan ta med dig ut i världen!

Detta läser du

Om måltiden som helhet, mat och dryck i kombination tillsammans med servering och service. Utbildningen ger dig även kunskap kring etiska matfrågor och mat i förhållande till hälsa och livsstil. Det handlar om hela måltidsupplevelsen. Vi lär dig den grundläggande matlagningen, för att du ska kunna inspireras och utvecklas inom ditt mathantverk.

Restaurang- & Livsmedelsprogrammet på Thomasgymnasiet

Grunden i din utbildning läggs i vår egen restaurang. Din praktik gör du hos någon av våra lokala mathantverkare. Målet är att matcha din utbildning och ditt intresse med verkligheten.

Efter utbildningen kan du börja arbeta direkt, i Sverige eller utomlands. Du kan också välja kurser som gör att du kan studera vidare på högskolan, till exempel på Restaurang- och Hotellhögskolan vid Örebro universitet i Grythyttan.

Behöver du mer information?

Kontakta programansvarig Jimmy Forzelius eller ansvarig yrkes- och studievägledare Tarja Krödel.

Kontakt

 • Thomasgymnasiet

  Expeditionen

  Telefon:

  0152-294 50

  E-postadress:

  thomasgymnasiet@strangnas.se

  Besöksadress:

  Kaserntorget 1, Eldsund

  Postadress:

  645 80 Strängnäs

 • Tarja Krödel

  Sjukskriven

  Angela Andersson (vikarie)
  Studie- och yrkesvägledare
  073-084 09 59

  angela.andersson@strangnas.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 september 2019
Utbildning och barnomsorg