Filmer för årskurs 2 och 3

Här kan du läsa och titta på de tre filmer som alla elever i årskurs 2-3 kan välja mellan. Den film som totalt sett får flest röster kommer att visas.

Lilly och Morris - vänner för evigt

Handling: Mod, vänskap och livet efter döden är teman i denna film om musen Lily och räven Morris vars vägar möts på ett minst sagt oanat sätt. Trots att de borde vara varandras fiender utvecklar de en vänskap som sträcker sig bortom livet.
Lily & Morris – vänner för evigt är en berättelse om hur man utmanar sig själv och blir fri från sådant som håller en tillbaka.

Tjeckien 2022, 80 minuter.
Filmhandledning: Lily & Morris - vänner för evigt (filminstitutet.se)

Lill-Zlatan och morbror Raring

Handling: Ella ser fram emot en drömvecka tillsammans med sin favoritmorbror Tommy. Plötsligt står en främmande man i hallen. Han heter Steve och är Tommys nya pojkvän. Drömveckan förvandlas till en äventyrlig mardrömsvecka där Ella gör allt för att bli av med Steve, och vinna tillbaka sin bästa vän.

Sverige 2022, 80 minuter.
Filmhandledning: Lill-Zlatan och morbror raring (filminstitutet.se)

Yuku och fjällets blomma

Handling: Den lilla musen Yuku bor med sin familj i källaren på ett slott. En dag skadas hennes mormor, familjens stora sagoberättare, av en katt och blir sängliggande. Mormor säger att tiden snart är kommen då hon måste lämna dem för att följa den lilla blinda mullvaden ner i jordens tunnlar. I en av mormors böcker har Yuku läst om en magisk evigt lysande blomma. Nu är hon fast besluten att hitta blomman för att mormor ska få vandra i ljus.

Frankrike, Belgien 2022, 65minuter.
Filmhandledning: Saknas i nuläget

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 februari 2023