Filmer för årskurs 4 och 5

Här kan du läsa om de tre filmer som alla elever i årskurs 4-5 kan välja mellan. Den film som totalt sett får flest röster kommer att visas för alla elever i årskurs 4 -5.

Fahim - den lille schackprinsen

Handling:
Nekade asyl i Frankrike lever åttaårige Fahim Mohammad illegalt som hemlös i Frankrike tillsammans med sin far. Genom viljestyrka och sin kärlek till schack lyckas dock Fahim få kontakt med landets främste schacktränare, den buttre Sylvain Charpentier (Gérard Depardieu), som tar honom under sina vingars beskydd.

Baserad på den sanna berättelsen om flyktingpojken Fahim Mohammad som mot alla odds blev en av Frankrikes yngsta schackmästare.

Franskt tal, svensk text
Längd: 110 minuter
Ursprung: Frankrike 2019
Regi: Pierre-François Martin-Laval

H is for Happiness

Handling:
Candice, en 12-årig tjej, har förlorat sin lillasyster och försöker få tillbaka glädjen i den sorgedrabbade familjen. Inget är sig likt sedan systerns död och mammans depression. I skolan får hon en ny vän. Tillsammans försöker de med gränslös optimism och fantasi få Candice mamma och pappa glada igen.

H is for Happiness är en humoristisk film baserad på boken My Life As An Alphabet

Engelskt tal, svensk text
Speltid: 96 minuter
Produktionsland: Australien, 2019
Regi: John Sheedy

Binti

Handling:
Tolvåriga Binti drömmer om att bli en känd vloggare. Även om hon har många följare är verkligheten bakom kameran en helt annan. Binti och hennes pappa lever som papperslösa, i ständig oro för att bli tagna av polisen.

När Binti av en slump möter jämngamla Elias uppstår en vänskap där de hjälper varandra att förverkliga sina drömmar.

Nederländskt tal, svensk text
Speltid: 90 min
Ursprung: Belgien, 2018,
Regi: Fredrike Migom

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 oktober 2020