Toppbild

Förslag och synpunkter

Har du ett förslag eller en idé som kan hjälpa till att utveckla kommunen eller göra Strängnäs till en bättre plats? Här hittar du några olika sätt att lämna förslag eller synpunkter.


Läs, stötta eller skapa ett e-förslag

Skapa ett förslag och låt andra rösta på ditt förslag. Om förslaget får minst 30 röster går det vidare till politisk behandling.
E-förslagen är en digital och mer interaktiv process jämfört med de traditionella medborgarförslagen. Du kan också läsa och skriva under andras e-förslag.
Läs mer och lämna ditt förslag här

 

Lämna en synpunkt

Har du synpunkter på någon verksamhet i Strängnäs kommun?
Här kan du lämna synpunkter på verksamheterna

Du kan också ta höra av dig till Medborgarkontoret i kommunhuset om du vill fråga något, lämna synpunkter eller hitta rätt person att kontakta.
Här kan du läsa mer om hur du kan kontakta kommunens kontaktcenter

  

Lämna ett medborgarförslag

Har du ett förbättringsförslag finns också möjligheten att lämna ett medborgarförslag. Detta är en analog tjänst vilket betyder att du måste skicka in ditt förslag på papper. Ditt förslag blir så småningom ett ärende i kommunfullmäktige.
Läs mer om medborgarförslag här

 

Kontakta förvaltningen

Har du praktiska frågor om kommunens service till medborgarna kan du höra av dig direkt till den verksamhet som jobbar med frågan. Om du inte vet vem du ska vända dig till så hjälper Medborgarkontoret dig gärna. 

Har du frågor om särskilda ärenden eller hur kommunen tänker i vissa frågor är det bättre att kontakta politikerna.

 

Uppdaterad 2017-12-06 av Kommunikationsavdelningen

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >