Toppbild

Konst & kultur

Konst och kultur

På Kulturhuset Multeum och på kommundelsbiblioteken runtom i kommunen arrangeras många olika utställningar och evenemang.

Här nedan listas det som är aktuellt just nu. Vill du läsa mer om våra kommande program, ta en titt i kalendariet på bibliotekens hemsida. Eller ladda ner det kompletta programbladet för vuxenutbudet och även för barnevenemangen här. 

I evenemangskalendern här intill finns även evenemang arrangerade av andra aktörer i Strängnäs kommun, för såväl barn som vuxna. 

Stora evenemang som till exempel Kulturdagen, nationaldagen och 500-årsjubiléet 2023 kan du läsa mer om under respektive flik. Likaså om projektet med den nya Kulturplanen för kommunen. 


Välkommen att konsumera kultur med oss! 

www.facebook.com/multeum
www.facebook.com/barnbiblioteken

 

 

Nya programbladet!

Bild på höstens kulturprogramblad

Höstens kulturevenemang

Nu finns programbladet för hela härliga höstens fantastiska kulturevenemang. Du kan hämta det på ditt närmaste bibliotek eller titta i det direkt på skärmen här:

Höstens programblad för vuxna

Höstens programblad för barn

Aktuellt

Foto från utställningen Kulturarv

Kulturhuset Multeum - Strängnäsrummet

Strängnäs kulturhistoriska samlingar håller på att avyttras och utställningen visar fotografier från Strängnäs fotosamling (som kommer att behållas inom kommunen). Följ en tidslinje och se hur Strängnäs stad växer och förändras över tid. Delar av Strängnäs föremålssamling visas upp i ett fotomontage. Fotografierna är framtagna av Lars Broms. Utställningen förändras under utställningsperioden med nya insamlade berättelser från besökare. 
Visas i Strängnäsrummet 21 april - 2 september 2017.

Aktuellt

Affischbild om evenemanget

Fredagslunch - Duell i ord och toner

Äntligen drar höstens fredagsluncher igång och först ut är denna historiskt baserade duell i ord och toner. Den schweiziske pianisten Hansreudi Zeder spelar på klavikord speciellt utvald originalmusik av J.J. Rousseau och franska, tyska och italienska kvinnoporträtt från tiden kring den franska revolutionen. Textläsning av Jonas Ellerström, författare, översättare och förläggare och Benita Funke, Schweiziska ambassaden i Stockholm.
Fredag 18 augusti kl 12.00, Multeum. Fri entré

 

Svartvita bilder tagna med smartphone

Fotoutställning - Phone Diary

Välkommen till Jerker Anderssons observationer av tillvaron, fångade med en smartphone. 
Det finns över en miljard smartphones i världen och det är idag världens vanligaste kameratyp. Vi blir fler ögonvittnen som bildberättar om vår samtid. Det skapar fantastiska kulturella, sociala och demokratiska möjligheter. 

Vernissage fredag 16 juni kl 12.00. Hör fotografen berätta om sina bilder och ge tips om hur du kan använda kameran i mobilen. 

Utställningen pågår 16 juni - 26 augusti

 

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >