Toppbild

Om Thomasgymnasiet

På Thomasgymnasiet kan man vara sig själv. Här finns en plats för alla, oavsett bakgrund, nationalitet eller religion. Vi vet att mångfald berikar!

Tre akademier ger guldkant

Oavsett vilket program du väljer på Thomasgymnasiet, kan du sätt guldkant på dina studier genom att välja en av våra tre akademier (ditt individuella val):

  • Digitala Medieakademin
  • Idrottsakademin
  • Musikakademin

Vår stödverksamhet

Är du inte behörig till ett nationellt program? Då kan du gå något av våra fyra introduktionsprogram. Går du på något av våra nationella program och vill ha lite extra stöd och hjälp? Då kan du gå till Mattestugan eller Carpe Diem. Vi har även Aspen, som ger stöd till dig med funktionsnedsättning inom autismspektrum.  

Mer om våra introduktionsprogram

Mer om Mattestugan och Carpe Diem

Mer om Aspen

Ung Företagsamhet (UF)

Givetvis undervisar vi också i Ungt Företagande (UF), där du får starta, driva och lägga ner ett företag under din skoltid. Nu utökar vi UF till fler linjer.

Vårt Friendsarbete

Vårt Friendsarbete för likabehandling och mot mobbning har prisbelönats vid flera tillfällen. Vi tre tillfällen har vi blivit utsedda till årets Friendsskola, senast år 2014. Och vi är mycket stolta över detta! Stolta över att Thomasgymnasiet uppskattas och uppmärksammas för sitt arbete och engagemang i att skapa en trygg och jämlik gymnasieskola.

Fronter

På Thomasgymnasiets lärplattform Fronter kan elever och vårdnadshavare logga in och hitta information, se frånvaroregistrering och elevdokumentation, fram till dess att eleven fyller 18 år.

Vi har också ett välfyllt skolbibliotek.

Så mycket mer ...

Sist men inte minst gör vi mycket kul tillsammans för att skapa glädje, inspiration, gemenskap, utveckling och framåtanda. Vi firar Nobeldagen, julpysslar och klär julgranen, har temadagar, intressanta föreläsningar och när dina studier är klara, planerar vi för en minnesvärd studentdag för alla våra avgångsstudenter.  

Uppdaterad 2017-02-28

Thomasgymnasiet

Campus Strängnäs
Thomasgymnasiet
645 80 STRÄNGNÄS
Telefon: 0152 - 29450

Mer kontaktinformation


Inloggning lärplattform

Fronter - lärplattform

Skolornas lärplattform Fronter
- inloggning krävs

Glömt inloggning - klicka här


Schema

Vad har jag på schemat?


Matsedel

Vad blir det till lunch?


Synpunkter, frågor och förbättringsförslag

Synpunkter och klagomål


Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >