Gruppresor

Sommar Mariefred från ovan med Gripsholms slott och Mälaren.

Slott , herrgårdar, charmiga småstäder med närhet till Mälaren och slingrande småvägar i det sörmländska landskapet välkomnar dig. Här finns mycket att se och uppleva för en grupp.

Guide för gruppresearrangörer

Vi har tagit fram en "guide" för gruppresearrangörer med tips på besöksmål i vår kommun. Där hittar du samlad information om våra besöksmål, kontaktuppgifter till dem och viss information om tillgänglighet.
Gruppresor2023 , 14 MB.

2023 ett speciellt år. 500 års resan, dåtid, nutid, framtid

2023 är det 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung vid riksmötet i Strängnäs 1523. Med avstamp i den historiska händelsen bjuder Strängnäs kommun på en uppsjö av olika evenemang och firanden.

  • På vår sida 500 års resan hittar du program och information.
  • Vill du ha tips på hur du ska lägga upp din resa? Vi har tagit fram ett förslag på en dagstur med Vasatema här hos oss.
  • Guideföreningen Strängnäs-Mariefred erbjuder guidad "Stadsvandring i Vasasläktens spår" där Strängnäs historia vävs ihop med berättelser om Gustav Vasa och Vasaätten. Mer information och boka via guideföreningens hemsida.
  • Ave Maria Trädgårdsutställning på Osprey Farm. En hyllning till vår hembygds historia och kom till i inspiration av Vårfruberga kloster på Fogdön och knyter an till Strängnäs 500-årsjubileum (1523-2023). Gruppbokningar kan ske under perioden 3 juni-28 oktober vid önskemål med guide och fika. Se mer på hemsidan www.ospreysweden.se

Bra att veta grupp, FAQ

Guidade stadsvandring

Vill du boka en guidad stadsvandring för din grupp? Strängnäs-Mariefreds guideförening har auktoriserade guider som erbjuder stadsvandringar. I Strängnäs går det även att boka en kombinerad stadsvandring och besök i domkyrkan. Mer information och bokning via Guideföreningen hemsida

Planera resan

Kan jag få hjälp med att planera och boka vår resa till Strängnäs?
Vi på turistinformationen hjälper gärna till med att ge tips på hur du kan lägga upp ditt besök här i vår dynamiska idyll genom att ge förslag på besöksmål, restaurang/café, ge kontaktuppgifter och lägga upp ett tidsschema. Vi kan tyvärr inte bistå med att boka in de olika besöken det får du som arrangör göra.

Apotek

Centralt i Strängnäs finns två apotek. Kronans apotek, Trädgårdsgatan 8 samt Loyds apotek i gallerian Präntaren, Trädgårdsgatan 14-18.

Bankomat

Finns i gallerian Präntaren, Trädgårdsgatan 14-18.

Parkering för bussar

Roggeplan, nedaför domkyrkan.

Toaletter

Gästhamnen, Storgatan 38. Öppet sommartid. RWC.
Kommunhuset, Nygatan 10. Tillgängligt under kommunhusets öppettider. RWC.
Kulturhuset Multeum, Eskilstunavägen 2. Tillgängligt under Bibliotekets öppettider. RWC.
Ångbåtsbron, Östra Strandvägen. RWC.


Apotek

Apoteksgruppen, Storgatan 12-14.

Bankomat

Storgatan 9.

Parkering bussar

Gripsholms slottsparkering.

Toaletter

Gästhamnen, hamnplan. Säsongsöppen sommar.
Munkhagsgatan. RWC.
Biblioteket/Rådhuset. Rådhustorget. Tillgängligt under bibliotekets öppettider. RWC (ramp upp från baksida för att komma in i huset).
Gripsholms slott, vid parkeringen samt inre borggården. RWC. Tillgängliga då slottet har öppet.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 juni 2023