Strängnäs vinnare i regional kocktävling

I samband med det årliga evenemanget Trädgårdsdagen, som arrangerades i Enköping i helgen, avgjordes också en kocktävling i offentlig gastronomi. Vann gjorde kockarna från Strängnäs.

Kocktävlingen är inne på tredje året och arrangeras av de fyra Mälarkommunerna Enköping, Eskilstuna, Strängnäs och Västerås. Syftet med tävlingen är förutom underhållningsvärdet, att visa och lyfta fram de kompetenta och engagerade kockar som arbetar runt om i de offentliga köken i Mälardalen.

Det vinnande laget från Strängnäs består av Kim Andersen, Monika Örnvall, David Jepsen och lagledare Peter Hudatzky.

Tävlingsbidraget bestod av en ost- och belugabiff serverad med ljummen sommarsallad samt rödlöks creme, och en fajita med kryddstekt fläsk, bbq-sås och rökt citrus- och basilikaemulsion. All mat tillagades inför en stor publik, utomhus på kolgrill och med en stor stekhäll. Tidspressen var svår, som sig bör på en kocktävling.

Karin Lundell, måltidschef i Strängnäs, är mäkta stolt:

- Jag visste ju att våra lagmedlemmar är riktigt vassa men det var nervöst in i det sista. Grannkommunerna är mycket duktiga på offentliga måltider så det var hård konkurrens. Nu jobbar vi vidare för att höja statusen på världens roligaste yrke, kockyrket, säger hon.

Även lagledare Peter Hudatzky är nöjd med helgens prestation:

- Bra planering och genomförande av uppgiften samt träffsäkerhet i smaksättningen och lagets kommunicerande med varandra var bidragande för denna framgång. Nu siktar vi på kommande utmaningar och att våra matgäster i förskolor, skolor och äldreboende få ta del av detta lyckorus.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 juni 2018