Strängnäs klättrar på listan Bäst Att Bo

Tidningen Fokus publicerar årligen en ranking över Sveriges bästa kommuner; Bäst Att Bo. Mätningen delas upp i olika kategorier såsom glesbygd, landsbygd, storstad och stad. På listan över landsbygdskommuner ligger både Enköping (plats 4) och Strängnäs (plats 9) på topp 10 av 164 kommuner i landet.

Strängnäs, och de övriga kommunerna inom 4M; Enköping, Västerås och Eskilstuna, ligger alla på stabila placeringar med god marginal på topp 100 på den stora listan över samtliga kommuner. Västerås ligger högst med plats 27, samma placering som 2017, Enköping tappar några placeringar och hamnar i år på plats 41 mot fjolårets 38. Både Eskilstuna och Strängnäs klättrar i listan, Eskilstuna 7 placeringar till plats 47 att jämföra med plats 54 i fjol, och Strängnäs går starkt framåt och landar i år på plats 65 mot plats 79 under 2017.

- Det är väldigt glädjande att se en så positiv trend i mätningen Bäst Att Bo, Strängnäs stiger med hela 14 placeringar. Vi är väl medvetna om vilka områden som vi behöver fortsätta arbeta med, inte minst att fortsätta skolans kunskapsfokus, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M).

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 juni 2018