Här kan du förtidsrösta till omvalet i Falun

Valprövningsnämnden har beslutat att det ska hållas omval i valet till kommunfullmäktige i Falun. Det innebär att Strängnäs, och Sveriges alla andra kommuner, erbjuder förtidsröstning i omvalet till fullmäktige i Falun. Här finns information om omvalet och hur du kan förtidsrösta i Strängnäs kommun.

Anledningen till omvalet är att 126 förtidsröster i valet till kommunfullmäktige inte levererades till valnämnden i tid och därmed aldrig räknades. Valprövningsnämnden bedömer att de oräknade rösterna sannolikt har påverkat valutgången till kommunfullmäktige och har därför beslutat att upphäva valet till fullmäktige i Falu kommun den 9 september 2018 och att det ska hållas omval.

Valdag

Valmyndigheten har beslutat att 7 april 2019 är valdag för omval i Falun. Perioden för förtidsröstning vid ett omval är förkortad till tio dagar och börjar därför den 28 mars.

Här kan du förtidsrösta i Strängnäs

Strängnäs kommun erbjuder dig som är mantalsskriven i Falu kommun att förtidsrösta i omvalet i valet till kommunfullmäktige i Falun, i kontaktcenter i kommunhuset.

Datum och tider

  • Lördag 30 mars klockan 11-14
  • Måndag 1 april klockan 9-16

Plats

Kontaktcenter i kommunhuset, Nygatan 10 i centrala Strängnäs.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 mars 2019