Team Ungdom - vi finns där vi behövs

Team Ungdom är ett team för ungdomar i Strängnäs kommun initierat av fritidsgårdarna i kommunen. Genom sitt mål - att finnas där de behövs - har de skapat band till och fått förtroende hos ungdomarna som rör sig på stan.

Team Ungdom Aso och Emelie

Team Ungdom, som består av Emelie Fransson och Aso Bahrami, jobbar runt om i hela kommunen och besöker olika platser och evenemang där ungdomar träffas och umgås. Deras arbete har blivit mycket uppskattat bland ungdomarna, som ofta själva ringer och vill att teamet ska komma eller ber om råd.

- Vårt uppdrag är att finnas där vi behövs, säger Emelie Fransson. Vi vill skapa trygghet och stötta både ungdomar och eventuella arrangörer. Genom att vi finns tillgängliga både dagtid och kvällstid, kan vi bidra till en lugnare stämning och vi har bra kontakt med de ungdomar som är ute på stan. Vi besöker Resecentrum och Präntaren, men är också ute i Mariefred, Åker och Stallarholmen.

Team Ungdom besöker allt från fester och fritidsgårdar till stranden och träningen. Teamet arrangerar också egna evenemang, såsom fotbollsturneringen på Vasavallen den 16 augusti kl 19.

- Vi fick en superbra och rolig avslutning inför sommaren tillsammans med ungdomarna och vi hade också ett samarbete med Porten i Åker där det ordnades med både aktiviteter och artist, säger Emelie.

Även när det är, eller är risk för, oroligheter finns de på plats runt om i kommunen.

- Vi jobbade i Åkerskolan under en period när det fanns ett behov av att ha oss på plats, tillägger Emelie.

Du hittar Team Ungdom på:
- Instagram: team.ungdom
- Snapchat: teamungdom
- Telefon: 073-0956114

Håll utkik på stan efter Emelie och Aso – nu i nya snygga arbetskläder!

Team Ungdom Aso och Emelie arbetskläder
Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 augusti 2019