Lunchlådor till gymnasieelever

Skolmatsedel

Elever på Thomasgymnasiet har sedan några veckor kunnat hämta lunchlådor på kommunens skolrestauranger. Nu erbjuds även gymnasieelever som bor i Strängnäs kommun men går i gymnasiet i en annan kommun samma möjlighet.

Sedan den 18 mars sköter Thomasgymnasiet och Vuxenutbildningen all utbildning på distans eller genom fjärrundervisning. Från och med den 20 april har Thomasgymnasiets elever haft möjlighet att hämta lunch på några av skolrestaurangerna i våra kommunala grundskolor. Eleverna har fått information via gymnasieskolans lärplattform.

Lunchlådor till alla gymnasieungdomar i kommunen

Från och med måndagen den 18 maj erbjuder kommunen även gymnasieelever som bor i Strängnäs kommun men som går i gymnasiet i en annan kommun möjlighet att hämta lunchlådor. Syftet med erbjudandet om lunchlådor är ge alla gymnasieelever i Strängnäs kommun möjligheten att få ett mål mat om dagen.

Så funkar det

 • Lunchen måste beställas i förväg. Senast klockan 14 på fredagen veckan innan måste vi ha din beställning.
 • I anmälan skriver du ditt namn, dina kontaktuppgifter, vilken gymnasieskola du går på och eventuella allergier.
 • Du kan hämta din lunchlåda varje dag mellan klockan 11.15 – 12.45 på följande skolor: Åkerskolan, Stallarholmskolan, Mariefredsskolan och Vasaskolan.
 • Beställningen görs till respektive skolkök:
  Åkerskolan: maltid.aker@strangnas.se
  Mariefredsskolan: maltid.mariefred@strangnas.se
  Stallarholmsskolan: maltid.stallarholmen@strangnas.se
  Vasaskolan: maltid.vasa@strangnas.se
 • Ta med en egen matlåda för avhämtning.
 • Kontakta kökspersonalen så att de kan bocka av dig i listan.
 • För att kunna hämta en lunchlåda på måndag den 18 maj måste vi ha din beställning senast på torsdag den 14 maj. Den 21 och 22 maj sker ingen lunchutlämning på grund av Kristi himmelsfärdshelgen.
 • Tänk på att hålla avstånd i kön!

Har du frågor? Kontakta maltid@strangnas.se.

Gymnasieelever på Europaskolan i Strängnäs kan hämta lunchlådor på skolans lunchrestaurang. Läs mer på Europaskolans webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 maj 2020