• Startsida
  • / Nyheter
  • / Tillsammans gör vi Västervikstorget till en härlig mötesplats!

Tillsammans gör vi Västervikstorget till en härlig mötesplats!

Västevikstorget

Västervikstorget är sommartid en plats med liv och rörelse. Sommaren 2020 vill vi tillsammans med dig, föreningar och företagare i Strängnäs kommun göra Västervikstorget till en ännu mer dynamisk och härlig mötesplats med plats för umgänge och spontana aktiviteter.

Västervikstorget kommer under sommaren att möbleras med vår mobila pop up-park Hamnplazan som innehåller det mesta för ett bra häng. Här kommer bland annat att finnas solstolar, basketkorg, ett bänkbord för skate och hängmattor. Fritidsbanken finns på plats dagtid med utlåning av prylar under större delen av sommaren.

- Målgruppen för Hamnplazan är ungdomar och unga vuxna, men såklart är ytan öppen för alla. Vår förhoppning är att Västervikstorget ska vara en plats där du vill hänga oavsett ålder och intresse, säger Karolina Zander destinationsutvecklare på Strängnäs kommun

Idéen med parken är att skapa en trygg och aktiv mötesplats och samtidigt vara en plats för mindre event och spontana aktiviteter. Ytan är fri för lokala företag och föreningar att exponera sina verksamheter på genom att erbjuda olika aktiviteter.

Bland annat kommer Kanotkungen att arrangera en prova-på-dag tillsammans med Åsas smaker och Naturkraft redan nu på lördag den 13 juni, och du kommer bland annat kunna springa stadsloppet digitalt i slutet av augusti. Mer information om det kommer längre fram. Kommunen har också inlett samtal med bland andra föreningen Vasadansarna som är sugna på att få till dans på torget under sommaren.

Ju fler som bidrar desto bättre! Tveka inte att höra av er för att boka på en aktivitet.

Har du frågor eller vill boka in en aktivitet?

Kontakta kommunens Kontaktcenter om du har frågor eller vill boka in en aktivitet.

Kontaktuppgifter

Telefon: 0152-291 00
Mail: kontaktcenter@strangnas.se

Läs mer om sommaraktiviteter för barn och ungdomar på strangnas.se/antligensommar

Vad gäller för att vara med?

  • Du är företagare eller representerar en förening i Strängnäs kommun.
  • Ni visar upp er verksamhet genom en aktivitet för alla.
  • Ni Berättar och sprider nyheten om er aktivitet.
  • Ni följer de rekommendationer som gäller nu med anledning av covid-19.

Tips!

Kolla in till exempel Tom Tits Experiment som jobbar med lärande genom upplevelse. De finns i sociala medier och där kan du hitta inspiration.

Marknadsföring

Använd era kanaler för att sprida informationen, men tipsa också Mitt Strängnäs och våra lokala tidningar.

Alla är välkomna att skicka in sitt evenemang till kommunens evenemangskalender så länge det uppfyller kommunens kriterier. Du hittar allt här www.strangnas.se/evenemang

Hur bokar jag in mig?

Vill du boka plats på ett av våra torgstånd, har frågor eller vill bolla din idé? Ring kontaktcenter på 0152 291 00. Det är först till kvarn som gäller för de platser som finns.

 

Torghandelsplatser Västervikstorget
Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 april 2021