Ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden

​Moderaterna i Strängnäs kommun har beslutat att utse Kenneth Larsson (M) till ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden. Tidigare ordförande Maria Ehrnfelt (M) blir istället gruppledare för Moderaterna. Förändringen träder i kraft vid årsskiftet.

Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 23 november utsågs Kenneth Larsson formellt till ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Maria Ehrnfelt har varit ordförande för Barn- och utbildningsnämnden sedan 2016.

- Det har varit ett vemodigt beslut för mig att lämna uppdraget som nämndordförande. Jag har haft fyra fantastiskt intressanta, roliga och utmanande år. Jag är enormt tacksam och stolt över det fina arbete som görs i våra verksamheter, säger Maria Ehrnfelt.

Ny ordförande för nämnden blir istället Kenneth Larsson, som varit partiets gruppledare sedan valet 2018.

- Jag känner mig stolt och glad för förtroendet jag fått från partiet och kommunfullmäktige, men framför allt ödmjuk inför uppdraget att leda kommunens största och för många också den viktigaste nämnden. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med förvaltning och medarbetare inom skolan med målet att skapa de allra bästa förutsättningarna till bildning för våra barn och unga, säger Kenneth Larsson.

Förändringen träder i kraft vid årsskiftet med start 2021-01-01.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 november 2020