• Startsida
  • / Nyheter
  • / Tyck till om förslaget för Mötesplats Åkers park 26-31 mars

Tyck till om förslaget för Mötesplats Åkers park 26-31 mars

Medborgardialog Mötesplats Åker parken

Fredag 26 till onsdag 31 mars presenteras planerna för hur Mötesplats Åkers gröna uterum och park på Torget ska utvecklas. Välkommen med dina synpunkter!

Nu ska arbetet med Mötesplats Åkers gröna uterum och park på Torget börja. Kommunen har tittat på alla synpunkter som kom in under medborgardialogerna förra året och försökt ta hänsyn till alla perspektiv. Detta har nu landat i en skiss och en plan för platsen.

Alla idéer kan inte genomföras på torgområdet, men de sparas och finns med när planeringen för ytorna runt torget ska göras.

Nu har du möjlighet att tycka till om planerna innan arbetet med parken sätter igång efter påsk. Det är värdefullt för kommunens parkenhet att få veta vad du tror kommer att fungera bra och mindre bra innan de börjar.

Delta och påverka

Fredagen den 26 mars sätter kommunen upp ett antal stationer i parken på Torget med information och bilder om hur parken kan utvecklas. Ta gärna en promenad i parken och fundera innan du lämnar in dina synpunkter.

I en enkät kan du också ta del av de olika förslagen som planeras. Titta på bilderna och lämna dina synpunkter.

Du kan vara med och påverka på flera sätt:

  • skicka in dina synpunkter via en digital enkät
  • lämna in en enkät på papper

Tanken var att hålla en dialog på Torget med personal från kommunen på plats för att kunna svara på frågor, men det har vi inte fått tillstånd att göra den här gången med anledning av covid 19-lagen.

Senast den 31 mars behöver vi få in dina tankar.

Enkäten på papper finns också att hämta på Åkers bibliotek och Icabutiken under deras ordinarie öppettider. När du har fyllt i den lämnar du den i brevlådan vid entrén till mötesplatsen i Folkets hus.

Digital frågetimme

På lördag den 27 mars klockan 11-12 har du möjlighet att vara med i ett digitalt möte via Microsoft Teams för att få veta mer och ställa frågor.

Förslag på utveckling av parken på Torget i Åkers styckebruk

Deltagare:

Anna Werner, chef för teknik- och servicekontoret, Marie Ollman, chef för kommunens drift-, gatu- och parkenhet, Sofia Wall, utredare på teknik- och servicekontoret och Anders Lorentz Pantzar, chef för scen- och kulturproduktion.

Länk till mötet:

Anslut till dialogmöte om Mötesplats Åkers park

Tips och råd inför mötet:

  • Se till att testa tekniken i din dator, platta eller telefon innan mötet börjar.
  • Räck upp den digitala handen för att begära ordet och ta ner handen när du har fått ordet.
  • Presentera dig med namn och om du representerar flera.

Tips! Om du använder en Mac-dator ladda ner Teams-appen.

Bakgrund och mer information

Du kan läsa mer om utvecklingen av Mötesplats Åker på webbsidan för projektet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 mars 2021