Glada laxen öppen för matgäster igen

Lunchserveringen Glada laxen på Kristinagården i Strängnäs har öppnat igen. Serveringen har varit stängd under pandemin, men nu välkomnas återigen matgäster.

Serveringen på Kristinagården är en mötesplats där äldre som bor hemma kan träffa andra och äta lunch tillsammans. Glada laxen drivs av kommunens måltidsservice, tidigare drevs den som en dagcentral av socialkontoret.

- Det känns väldigt roligt att äntligen kunna erbjuda äldre en möjlighet att äta tillsammans i vår lunchservering, säger kommunens måltidschef Karin Lundell.

Lunchserveringen, som har öppet måndag till fredag klockan 12.00-13.30, erbjuder husmanskost och enklare rätter. Maten tillagas i Eldsundsköket. ​

Alla besökare uppmanas att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra spridning av covid-19. I lokalen finns också anslag om att hålla avstånd, ha god handhygien och stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom.

Mer information och meny

På kommunens webbplats finns mer information och länk till​ veckans meny för Glada laxen. Läs mer på strangnas.se/gladalaxen

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 september 2021