Nya öppettider för lunchrestaurangen Glada laxen

Personal på lunchrestaurang Glada laxen

Lunchserveringen på Glada laxen erbjuder en mötesplats för hemmaboende äldre i kommunen. Restaurangen håller fortsatt öppet med smittförebyggande åtgärder.

Serveringen på Kristinagården är en mötesplats där hemmaboende äldre kan träffa andra och äta lunch tillsammans.

– Under dessa tider känns det viktigt och bra att kunna erbjuda äldre en mötesplats i vår lunchservering. Hit kan du komma och äta lunch, dricka en kopp kaffe och träffa andra äldre. Förutsättningen är självklart att du är frisk och utan förkylningssymtom, säger kommunens måltidschef Karin Lundell.

Lunchserveringen har öppet måndag till fredag klockan 11.00 – 13.30 och erbjuder husmanskost som tillagas på plats. Sallad, dryck samt kaffe och kaka ingår.

Dagens lunch kostar 75 kronor och det finns möjlighet att beställa ett vegetariskt alternativ som tillagas på beställning. Den som vill kan dessutom hämta maten i matlåda och äta hemma.

Köp hem överblivna matlådor

Det finns också möjlighet att köpa överbliven mat från lunchen för 30 kronor. Maten levereras kyld i matlåda och går att hämta mellan 14.00 och 15.00 måndag till fredag.

Öppet för anställda på Strängnäs kommun

Från och med den 31 januari är även anställda på Strängnäs kommun välkomna till matsalen.

– För att minska risken för smittspridning och för att värna om våra äldre har vi valt att anpassa öppettiderna i matsalen och erbjuder separata öppettider för de anställda på kommunen, berättar Peter Hudatzky verksamhetschef för Glada Laxen.

Klockan 11.00 öppnar vi för äldre och pensionärer och från klockan 12.00 är även anställda på kommunhuset välkomna. Restaurangen stänger 13.30.

Detta gör vi för att förhindra smittspridning

Vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och har vidtagit åtgärder för att förhindra spridning av covid-19. Det innebär bland annat att:

  • Vi begränsar antalet personer i lokalen.
  • I vår matsal sitter vi 4 personer vid varje bord och håller 1 meter mellan sällskapen. Är ni fler i sällskapet behöver det förbokas (max 8 personer). Ring köket på telefonnummer 0152-29587 vid större sällskap.
  • Det finns anslag om att hålla avstånd och handsprit tillgängligt.
  • Vi ber dig som besökare att stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom.

Mer information och meny

På kommunens webbplats finns mer information och länk till​ veckans meny för Glada laxen. Läs mer på strangnas.se/gladalaxen.

Glada laxen är bara en av många lunchrestauranger som finns i Strängnäs kommun. På kommunens webbplats finns hela listan med restauranger: strangnas.se/ataochfika.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 februari 2022