• Startsida
  • / Nyheter
  • / Biblioteken bjuder in till aktiviteter under eMedborgarveckan

Biblioteken bjuder in till aktiviteter under eMedborgarveckan

emedborgarveckan

Mellan den 10-16 oktober är det eMedborgarveckan. Då bjuder Biblioteken i Strängnäs in till aktiviteter för att öka den digitala delaktigheten och användningen av offentliga e-tjänster.

När samhället blir allt med digitaliserat är det viktigt att ingen hamnar i digitalt utanförskap. Under eMedborgarveckan ordnas aktiviteter över hela Sverige för att främja användning av e-tjänster och ökad digital delaktighet för alla.

Strängnäs bibliotek bjuder in till flera olika föreläsningar och aktiviteter. Du får möjlighet att träffa en digital coach som kan hjälpa dig med e-tjänster och IT-frågor. Du kan även gå på en föreläsning om hur du skapar säkra lösenord och undviker att bli hackad, och dessutom kan du prova på VR-glasögon!

Det blir även författarbesök med Jonathan Lundberg som bland annat skrivit böckerna Från världskrig till nätkrig och Sverigevänner: ett reportage om det svenska nätkriget. Är sociala medier ett hot mot demokratin? Vilka faror finns när teknikjättarna har makten över vilka som får komma till tals och inte? Jonathan kan konsten att förklara komplexa sammanhang på ett lättförståeligt sätt.

Under veckan kan du även få tips och delta i tävlingar på Bibliotekens sociala medier. Här hittar du aktiviteterna som sker under eMedborgarveckan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 oktober 2022