• Startsida
  • / Nyheter
  • / Södermanlands hemvärnsbataljon syns i Strängnäs den 29 april

Södermanlands hemvärnsbataljon syns i Strängnäs den 29 april

Lördagen den 29 april patrullerar Södermanlands hemvärnsbataljon genom Strängnäs, både till fots och med militärfordon. Syftet med patrulleringen är att öva och synas.

Patrulleringen är den del av Försvarsmaktens övning Aurora 23 som är en av de största försvarsövningarna i Sverige på många år. Övningen sker runt om i hela landet mellan den 17 april och 11 maj för att öka Försvarsmaktens militära förmåga.

Södermanlands hemvärnsbataljon övar i Strängnäs

Den 29 april kommer Södermanlands hemvärnsbataljon genomföra övningen Operation EKO i Strängnäs. Övningen innebär att de mellan klockan 10–15 patrullerar genom Strängnäs, både till fots och med militärfordon.

Operation EKO är en kommunikationsaktivitet där syftet är att sprida information om Försvarsmaktens verksamhet, Aurora 23, hemvärnet och mellersta militärregionen.

Trafikpåverkan

När övningen sker i Strängnäs patrullerar hemvärnet på gatan. Inga gator kommer att stängas av, men trafiken kan påverkas. Försvarsmakten arbetar för att påverkan för boende i området ska bli så liten som möjligt, men vill göra allmänheten uppmärksam på att framkomligheten kan bli begränsad.

Om du möter en militärkolonn i trafiken är det viktigt att du håller avstånd och tar det lugnt. På Försvarsmaktens webbsida kan du läsa mer om vad du ska tänka på om du möter en militärkolonn i trafiken.

Informationspunkter

Hemvärnet stannar inte i Strängnäs under övningen, men de kommer stanna i närliggande kommuner för att agera som informationspunkter. Då har allmänheten möjlighet att ställa frågor och lära sig om mer om vad hemvärnet är och vad de gör.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 april 2023