• Startsida
  • / Nyheter
  • / Lena Sjöblom på Paulinska skolan är vald till årets ”Min lärare”

Lena Sjöblom på Paulinska skolan är vald till årets ”Min lärare”

Lena Sjöblom har blivit utsedd till 2023 års ”Min lärare”. I konkurrens med 3 000 nominerade fastnade juryn för Paulinska-elevernas motivering.

Lena Sjöblom, vinnare av årets "Min lärare"

Lena både grät och blev stum av motiveringen, där det bland annat står att hon alltid finns där för eleverna, att hon är rättvis och att hon varken är för sträng eller för lugn.

– Jag gör ju bara mitt jobb. Det är oroligt ärofyllt att få det här, särskilt eftersom det är barn som lämnar in motiveringen, säger Lena, som är mentor för klass 6A.

Det är Sveriges television och Lilla Aktuellt som delar ut priset. Reporter och fotograf smög sig in under en lektion och överraskade Lena. Resultatet går att se på SVT Play från den 9 juni.

Lena har jobbat som lärare i 45 år och tycker fortfarande att det är lika roligt, särskilt när hon ser elever som förstår något som tidigare varit svårt. Hon är särskilt förtjust i att undervisa på mellanstadiet, där hon menar att eleverna oftast gör som hon säger men ändå har egna åsikter, så att det blir spännande diskussioner.

– Det bästa med att vara lärare är alla möten med eleverna, att få vara med och påverka deras framtid. Lite i alla fall.

”Jag vill nominera Lena för att hon är en fantastisk lärare! Hon finns alltid där för en och bryr sig om alla lika mycket! Hon är bara helt enkelt underbar!

Hon är också rättvis mot alla, det vill säga att hon hjälper alla lika mycket, hon är inte heller för sträng och inte för lugn. Lena har också en måenderunda på morgonen för att se så att alla elever mår bra! Och skulle det visa sig att man inte mådde bra kan man gå on med henne i grupprummet och prata om det.

Lena har också jobbat som lärare i mer än 20 år och i år är det vårt sista år med henne som mentor! Hon har också fått klassen att känns sig som en familj, alltså hon är väldigt många elevers trygga punkt och hon är en sådan för mig! Hon peppar också klassen väldig mycket till saker. När vi skulle ha nationella proven så peppade hon oss väldigt mycket och sa att hon nästan lovar att alla klarat det!

Lena är bara den bästa lärare jag någonsin haft. Jag är bara sjukt glad att just jag och min klass haft turen att träffa Lena Sjöblom och att få ha henne som mentor från 4:an till 6:an!

Lena jag älskar dig och kommer aldrig klara av högstadiet utan din pepp! Hoppas du blir årets lärare du förtjänar verkligen det!”

– Klass 6A

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 juni 2023