Kulturskolan förgyller parken nedanför resecentrum

Parken nedanför resecentrum

Ferieungdomar och konstnärer samarbetar för att skapa en dekorerad portal till parken nedanför resecentrum. Portalen kommer att fyllas med fantasifulla betongreliefer och mosaikbilder. Men det bästa av allt är att alla får vara med och bidra till skapandet av detta konstverk genom en öppen verkstad inne i resecentrum.

Under sommaren 2022 skapade ferieungdomar från Kulturskolan mosaikbilder som nu pryder tegelväggen i parken nedanför resecentrum. Detta års projekt är en fortsättning på den utsmyckningen. Åtta ungdomar från kommunens feriepraktikprogram kommer att assistera konstnärerna Telma Castro och Stanislaw Lux, som tidigare har uppmärksammats för sin konst i Årbytunneln i Eskilstuna.

Ungdomarna kommer att skapa betongreliefer som kommer att fästas på pelarna, vilket kommer att skapa en pampig entré in till parken. Men det är inte bara konstnärerna och ungdomarna som är involverade. Allmänheten är välkommen att bidra till portalen genom att delta i den öppna verkstaden som kommer att hållas inne i resecentrum. Man kommer att få skapa bilder i mosaik som kommer att bli tröskeln in till parken.

Projektet är initierat av Strängnäs Kulturskola och leds av projektledaren Louise Kvarby. Parken nedanför resecentrum har ännu inget officiellt namn och det pågår ett planarbete för området. Konstverken som skapas kommer att pryda parken tills vidare, de kan eventuellt flyttas till andra platser i framtiden om så behövs.

Öppen verkstad i resecentrum

När: 19-22 juni och den 26-28 juni, från klockan 13.00 till 16.00.

Var: Resecentrum, på nedre plan

För vem: Alla är välkomna, oavsett ålder eller förkunskaper. Även yngre barn får delta i sällskap med en ansvarig vuxen.

För att fira avslutningen av projektet kommer en vernissage att äga rum den 30 juni klockan 16.00 i parken.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 juni 2023