Vill du ha hjälp av en IT-kompis i sommar?

Sermon Shaba tillsammans med ungdomsledaren och volontären Nora Macharka, Starka händers grundare Mohamad Allatif och några av IT-kompisarna.

Sermon Shaba tillsammans med ungdomsledaren och volontären Nora Macharka, Starka händers grundare Mohamad Allatif och några av IT-kompisarna.

Under sommaren kan nyanlända och äldre personer få hjälp av ungdomar som arbetar som IT-kompisar. Du träffar dem bland annat på Multeum där de kan hjälpa till med olika IT-frågor.

IT-kompisarna är ett samarbete mellan föreningen Starka händer och Strängnäs kommun med finansiering från Region Sörmland.

Det här hjälper IT-kompisarna till med

IT-kompisarna är mellan 14-18 år och hjälper dig som är ny i Strängnäs eller äldre och har behov av stöd när det gäller olika IT-frågor. Det kan handla om att fylla i digitala blanketter, få hjälp med att söka information på internet, hur man använder bank-ID, praktisk hjälp med datorer, mobiler eller att skicka mejl och byta lösenord.

Här kan du träffa en IT-kompis i sommar

Totalt 35 ungdomar jobbar som IT-kompisar under vecka 25-32. De kommer bland annat att finnas på kontaktcenter i kommunhuset, på Multeum, i Starka händers egen lokal, ute på gator och torg och avslutningsvis i Röda korsets lokaler. Senare kommer de även att finns på biblioteken i Mariefred och Åkers styckebruk.

Dessa dagar och tider finns IT-kompisarna på Multeum i lokalen längst in till vänster, efter kaféet.

 

Vecka 26

Måndag klockan 10-14

Fredag klockan 10-14


Vecka 27

Tisdag klockan 10-13

Torsdag klockan 10-13.30

Fredag klockan 10-14

vecka 28-30

Fredag klockan 10-14

Torsdag klockan 10-14

Fredag klockan 10-14

En del av kommunens arbete med integrationsfrågor

I kommunens arbete med integrationsfrågor är en del att stödja föreningar som jobbar med integration. Föreningen Starka händer är en av dem och de jobbar sedan 2020 för att fler ska integreras i samhället.

– Kommunens del i projektet är att bidra med lokaler och arbetstid för att föreningen i sin tur ska kunna stötta och erbjuda ungdomar sommarjobb, berättar Sermon Shaba, integrationssamordnare på Strängnäs kommun och den som håller ihop arbetet från kommunens sida.

Mer information

Har du frågor kring IT-kompisarna kan du alltid kontakta kommunens kontaktcenter via e-post: kontaktcenter@strangnas.se eller telefon: 0152 - 291 00.

Läs mer om kommunens arbete med integration och inkludering på sidan Integration och inkludering.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 juni 2023