Sommerensemblen underhåller turister i sommar

Sommerensemblen ståendes i Gästhamnen

I sommar kommer kommunens turistvärdar att både guida och underhålla.

Gruppen Sommarensembeln består av turistvärdarna Maximilian Eklund, Tindra Möller Björö och Nathalie Karlsson. Tillsammans med en lådcykel och sina gitarrer arrangerar gruppen spontana konserter runtom i kommunen i sommar. Gruppen kommer besöka torg, äldreboenden, förskolor och andra platser där många samlas.

Max, Tindra, och Nathalie är alla elever på Kulturskolan i Strängnäs och tycker att det känns kul att kunna blanda sitt musikintresse med sommarjobbet.

– Det kändes jättekul att få frågan om detta – även om det såklart också var nervöst. Vi alla spelar musik via Kulturskolan och den delen känner vi oss säkra på. Men att kombinera det med att också vara turistinformation var spännande. Bemötandet idag på premiären har varit bra och lugnat nervositeten vi hade, instämmer samtliga medlemmar i Sommarensembeln.

Blandningen av kultur och turism

Detta är första gången kommunen gör något liknande där turistvärdarna också får vara underhållare i denna utsträckning.

– Idén till Sommarensembeln uppkom i våras efter diskussioner kring sommarens turistvärdar och deras arbetsuppgifter. Vi ställde frågan till Kulturskolan och sen tog det inte lång tid innan vi hade vårt Sommarensembel. Just det här året är perfekt för att testa nya saker och bjuda på lite mer från kommunens håll, då vi redan firar och gör detta år extra speciellt på så många andra sätt i samband med 500-årsresan, säger Anette Lilja, Turismansvarig

InfoPoints i Strängnäs kommun

På sidan Turistinformation och InfoPoints - Strängnäs kommun (strangnas.se) kan du läsa mer om kommunens InfoPoints, dess öppettider och hur du kommer i kontakt med turistvärdarna.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 juni 2023