Hjälp oss att förbättra kommunens webbplats

Hur vill du hitta information på kommunens webbplats? Delta i ett test och hjälp oss att strukturera innehållet på strangnas.se.

Strängnäs kommun är en del i ett nätverk som arbetar för digital inkludering med målsättning att göra det enklare för kommuninvånare och företagare att ta del av kommunens service och digitala tjänster.

Nätverket, som består av flera kommuner och andra offentliga organisationer, håller på att ta fram en menystruktur för hur information på kommunala webbplatser bör organiseras. Syftet med denna struktur är att underlätta för dig som invånare att hitta det du söker på vår webbplats. Nu behöver vi din hjälp för att testa denna informationsstruktur.

Hur går testet till?

Du kommer att få tio uppgifter. Uppgifterna består av att du får ange var du tycker att en viss information bör vara placerad i menystrukturen. Det finns inga rätt eller fel svar, och du får gärna lämna kommentarer när du är klar.

Till exempel kan det handla om att du ska hitta en passande plats för information om bygglov eller vilken sida du tror att du hittar information om badhusens öppettider. Du gör testet i din egen takt, och det finns ingen tidsbegränsning. Dina svar kommer att vara anonyma.

Tack för att du tar dig tid att delta i testet. Dina svar är mycket värdefulla för oss.

Sista dag att delta i testet är 30 augusti.

Har du frågor om kommunens webbplats eller vill lämna synpunkter och förslag? Skicka ett mejl till kommunikation@strangnas.se.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 augusti 2023