• Startsida
  • / Nyheter
  • / Strängnäs kommun får pengar för att förebygga brott

Strängnäs kommun får pengar för att förebygga brott

Ungefär två miljoner kronor får Strängnäs kommun av Brottsförebyggande rådet för brottsförebyggande åtgärder. Fler ska få hjälp att lämna organiserad brottslighet och kriminalitet.

Det är Socialkontoret som ansökt om statsbidraget för att främst använda till ett avhopparstöd lokalt.

– Vi har precis fått beskedet och är väldigt glada för bidraget. De här pengarna ska främst användas till att öka stödet till dem som vill lämna en kriminell gruppering och en kriminell livsstil. Det finns ett behov att kunna erbjuda samordnat intensivt stöd till dessa personer, säger Linda Qvarnström, verksamhetschef Individ och familjeomsorg, Strängnäs kommun.

– Strängnäs har inte fler personer som har en kriminell livsstil än andra liknande kommuner, men det är viktigt att vi har ett samordnat stöd för dem som vill lämna. För dem som är i behov av skyddat boende ska vi se över och planera kommunens resurser. Både här i Strängnäs kommun och hjälp för flytt till skyddat boende på annan ort för de som måste flytta, säger Linda Qvarnström.

Pengarna är ett ekonomiskt stöd från myndigheten (Brottsförebyggande rådet) och ska användas fram till sista december 2023. Det är flera kommuner som ansökt och får stöd för arbete med att förebygga brott.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 september 2023