Tillfälligt ändrade öppettider på Multeum

Under en begränsad period kommer kulturhuset Multeum att stänga klockan 17 under vardagar. Anledningen är ett återkommande problem med stök och skadegörelse i lokalerna.

Biblioteket har det senaste året haft ett stort antal besökare i mellanstadie- och högstadieåldern där några barn har betett sig på ett störande sätt. Detta har medfört att biblioteket har blivit en otrygg och stökig plats under eftermiddagar och kvällar. Många av barnen är fortfarande för unga för att vistas på Fritidsgårdarna och har i stället hängt på Multeum.

- Vi är glada att barnen hittat hit och vill såklart att dom ska kunna fortsätta känna sig välkomna. Men när stora grupper barn samlas har det lett till situationer som blir svåra för bibliotekspersonalen att hantera. Vi behöver skapa en trygg miljö på Multeum och hitta rätt sammanhang för de här barnen, säger bibliotekschef Towe Karlsson.

Genom att begränsa öppettiderna under en period kan Biblioteket tillsammans med andra aktörer analysera situationen och komma fram till hållbara lösningar.

Hämta böcker efter klockan fem

Från och med torsdagen 28 september kommer Kulturhuset Multeum att stänga klockan 17 måndag-torsdag i stället för klockan 19. Bibliotekspersonal kommer att finnas tillgängliga på chatt och via telefon fram till bibliotekets ordinarie stängningstid klockan 19.

För dig som vill låna böcker och har svårt att ta dig till biblioteket på ordinarie öppettider finns möjlighet att möta upp personalen utanför dörren och hämta eller lämna böcker fram till klockan 19 på vardagar.

Planerade evenemang påverkas inte av öppettiderna. Multeum kommer fortfarande att vara öppet för planerade evenemang utanför öppettiderna.

Besök bibliotekets webbplats för att se aktuella öppettider och information om biblioteken.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 september 2023