Äldreboende byggs i Södra stadsskogen

Exempelbild/skiss äldreboende Södra stadsskogen

Exempelbild/skiss äldreboende Södra stadsskogen. Från huvudentrésidan.

Första spadtaget till ett nytt äldreboende i Strängnäs har tagits. Boendet ska stå klart 2025 och innehålla 100 lägenheter.

Det är företaget Humana som tillsammans med Samhällsbyggnadsbolaget bygger det stora E-formade huset, som är ritat särskilt för platsen vid Tryffelstråket i Strängnäs, mitt emot förskolan Äventyret.

– Det är glädjande att ett helt nytt äldreboende byggs i Strängnäs kommun. Att ta hand om våra äldre är ett prioriterat område. Jag ser fram emot när det här blir färdigt, säger Thord Modin (S), ordförande i socialnämnden.

Humana ska också driva äldreboendet åt kommunen. De vann upphandlingen år 2021 och i anbudet beskrev företaget bland annat att de satsar extra mycket på utbildning av medarbetarna, förutsättningar för ett tryggt ledarskap, sjuksköterskor på plats dygnet runt samt välfärdsteknik som till exempel moderna trygghetslarm.

– Huset blir modernt och anpassat för att erbjuda den bästa omsorgen för dem som ska bo där. Det blir också en modern och verksamhetsanpassad arbetsplats för de anställda, säger Marjo Savelius, socialchef.

Området Södra stadsskogen ligger i norra Finninge och ska binda ihop Finninge med resten av Strängnäs. Det är planerat för mellan 400 och 700 bostäder i området, både flerbostadshus, rad- och kedjehus och friliggande hus. Ännu en förskola planeras också i det nya området.

Här kan du läsa mer om området:

Södra Stadsskogen - Strängnäs kommun (strangnas.se)

Nytt äldreboende börjar byggas oktober 2023

Från vänster: Mattias Monbäck, byggchef Samhällsbyggnadsbolaget, Hanna Göthlin, divisionschef Humana omsorg och Thord Modin (S), ordförande i socialnämnden.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2023