• Startsida
  • / Nyheter
  • / Tyck till om detaljplanen för ny grundskola i Strängnäs

Tyck till om detaljplanen för ny grundskola i Strängnäs

detaljplan ev grundskola strängnäs

Strängnäs kommun växer och det planeras för att bygga en ny grundskola i centrala Strängnäs.

Det är många delar som ska stämma när man ska hitta en bra plats för en skola, exempelvis tillgänglighet för kollektivtrafik och cyklar men också vad marken används till idag. Efter en analys har man kommit fram till att marken intill Finningerondellen är bästa alternativet för en grundskola i centrala Strängnäs.

Vi vill veta vad du tycker!

En detaljplan anger vad som får byggas på det tänkta området. I det här fallet utreder detaljplanen om det är möjligt att bygga en ny grundskola för årskurs F-9 på den utvalda platsen i Strängnäs.

Vid samråd om detaljplanen samlar kommunen in synpunkter och tankar från invånare och andra intressenter. Berätta vad du tycker om detaljplanen.

Lämna synpunkter skriftligt eller på öppet hus

Samhällsbyggnadskontoret bjuder in till öppet hus där du kan ta del av förslaget, diskutera och ställa frågor. Förslaget finns utställt på biblioteket i Strängnäs, på kontaktcenter i kommunhuset i Strängnäs samt på kommunens webbplats www.strangnas.se/grundskolafinninge

Samrådstiden pågår mellan den 27 februari och den 19 mars. Under den perioden har du möjlighet att lämna skriftliga synpunkter på förslaget.

Öppet hus

Tid: Tisdag 12 mars klockan 17.30-19.00
Plats: kommunhusets foajé, Nygatan 10. Strängnäs

Här kan du se planförslaget och ställa frågor direkt till kommunens representanter. Ingen föranmälan krävs, kom och gå som du vill.

Skriftliga synpunkter

Du kan lämna skriftliga synpunkter på tre sätt

Vad händer efter samrådet?

När samrådstiden gått ut sammanställs alla synpunkter som kommit in till en skrivelse som kallas samrådsredogörelse. I denna redogörelse ingår också ett förslag på hur synpunkterna ska behandlas.

Därefter beslutar politikerna i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden om förslaget ska ställas ut på granskning.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 februari 2024