Arbeta med att ta emot röster vid EU-valet

Rösta i EU-val 2024

Foto: Fialotta Bratt

Vi söker dig som är intresserad av att vara med och arbeta med valet till Europaparlamentet den 9 juni 2024. Uppdraget är viktigt och avgörande för att våra demokratiska val ska fungera. Är du intresserad?

Här får du veta mer om uppdraget

Förtidsröstningen 22 maj – 9 juni

Det kan behövas fler röstmottagare vid förtidsröstningen som håller på från 22 maj fram till valdagen. Lokaler för förtidsröstningen är Kulturhuset Multeum, medborgarkontoren i Mariefred, Stallarholmen och Åkers styckebruk, Thomasgymnasiet och Europaskolan, äldreboenden och kriminalvårdsanstalten i Mariefred.

Valdagen den 9 juni

Som röstmottagare ingår man i ett arbetslag som består av en ordförande, en vice ordförande och sex till åtta röstmottagare. Varje arbetslag har ansvar för ett valdistrikt och vi har 20 valdistrikt i Strängnäs kommun.

Några villkor och förutsättningar

  • För att arbeta som röstmottagare måste du ha fyllt 18 år.
  • Det är en fördel om du talar flera språk.
  • Arbetstiderna varierar beroende på öppettider för förtidsröstning och under valdagen.
  • Du behöver gå en obligatorisk utbildning.
  • Röstmottagare får inte vara förtroendevald i kommunen eller företrädare för något parti och arbetar aktivt i valrörelsen.

Du får ett arvode för ditt arbete.

Anmäl ditt intresse senast den 5 april

Vill du anmäla ditt intresse för att arbete under valtiden så skriv några rader om dig själv och vilken ort eller orter som i så fall är aktuella för dig. Om vi kan erbjuda dig möjligheten arbeta med röstmottagning kontaktar valorganisationen dig senast i slutet av april.

Mejla kommunens valsamordnare Malin Åkerblom: malin.akerblom@strangnas.se eller ring 0152-29449

Ta del av mer information om EU-valet på valsidan på vår webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 mars 2024