Hiphopstjärnan Naod kommer till Sommarfest den 7 juni

Artisten Naod

Nu är det klart att den hyllade artisten Naod spelar på Visholmen den 7 juni som en del av Sommarfest i Strängnäs. Med rötter i Rågsved och en banbrytande inställning till hiphop representerar Naod en ny våg av musik som förenar människor från alla samhällsskikt.

Naod är artisten från Rågsved som representerar en ny våg av hiphop i Sverige och vägrar att placeras i ett fack, han testar gränser och utforskar olika genrer. Han tror starkt på att musiken är ett kraftfullt verktyg för att föra människor från olika bakgrunder och miljöer samman, och vill stå i framkant av den rörelsen.

– Att få Naod till Sommarfest är superkul eftersom han är en av de mest önskade artisterna av ungdomarna. Naods konstnärskap visar verkligen på bredden inom hiphop-genren. Vi ska inte heller underskatta det faktum att musik och gemensamma upplevelser förenar människor, så det här blir en perfekt start på sommarlovet, säger Johanna Nyberg, projektledare för Sommarfest i Strängnäs.

Allt från guldregn till Allsång

Naod har gjort sig känd för sitt internationella sound och smittsamma melodier. Han har redan gjort succé både på hemmaplan och utomlands vilket lett till flera guld- och platinaskivor. Naod har också gjort uppmärksammade samarbeten med artister som Cherrie, Mona Masrour och Aden x Asme.

Singeln “Ikon” fick höga placeringar på Spotify Top 50 och den blev viral på TikTok. Efter de stora framgångarna med “Ikon” släppte Naod singeln “Dum av dej” med samplingar den klassiska hitlåten med samma namn av Daniel Adams-Ray. “Dum av dej” hamnade direkt på plats 10 på topplistan på Spotify Top 50. I augusti 2023 fick Naod igång publiken på Allsång på Skansen med klassikern “Sommaren är kort” och egna låten “Dum av dej”.

Finalen på Sommarfesten

Naod blir sist ut på stora scenen på Sommarfest i Strängnäs den 7 juni. Han är dock inte det sista artistsläppet eller den sista akten den kvällen som det ser ut just nu. Vi har några artister och lokala band kvar att släppa innan listan är komplett. Vi uppdaterar löpande webbsidan Sommarfest i Strängnäs med nya akter och aktiviteter.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 april 2024