• Startsida
  • / Nyheter
  • / Skolrestaurangerna uppmärksammades i tävlingen White guide junior

Skolrestaurangerna uppmärksammades i tävlingen White guide junior

Strängnäs kommun kom på en hedrande tredjeplats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun 2020 i den gastronomiska tävlingen White Guide Junior. Kommunens måltidschef Karin Lundell kom på andra plats i kategorin Årets måltidschef 2020.

Kökspersonal i Stallholmen, Karin Lundell och menytavla.

White Guide Junior vill uppmärksamma och prisa offentliga skolrestauranger för att höja kvaliteten på skolmaten i Sverige. Priserna tillkännagavs under en digital ceremoni den 15 september.

- Vi är så glada för topp-placeringar i två kategorier. Jag vet att vi är på väg åt rätt håll och det är så roligt att få den här bekräftelsen. Det finns så många vassa måltidskollegor och måltidsverksamheter runt om i Sverige och det är en ära för mig och oss att vara i sällskap med övriga nominerade, säger Karin Lundell

Skolrestaurangerna i Strängnäs kommun ställer om för att jobba mer hållbart på flera sätt. Bland annat har fler rätter blivit växtbaserade för att minska klimatpåverkan, de ekologiska inköpen har ökat samtidigt som ett mål är att köpa in mer närproducerad mat.

Du kan läsa mer om kommunens arbete på sidan Måltidsservice

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 september 2020