Färre öppningar av Tosteröbron under sommaren

Tosteröbron

Tosteröbron ska under en period endast öppnas för båttrafik tre gånger per dygn. Detta för att minska risken för att bron fastnar i öppet läge.

Tosteröbron i Strängnäs har haft återkommande problem med att bron fastnat i öppet läge, vilket drabbat trafikanter. Kommunen har därför beslutat att bron ska öppnas färre gånger per dygn. Enligt ordinarie schema öppnas bron varje heltimme under sommartid. Från och med 23 juni kommer bron istället att öppnas för båttrafik endast vid tre tillfällen per dag: klockan 09.10, 12.10 och 18.10.

- Detta är ett sätt för att förebygga problemen och minska risken för att trafikanter drabbas av störningar. Vi gör allt vi kan för att åtgärda problemen, både på kort och lång sikt, säger stadsmiljö- och fritidschef Anders Ekman.

De senaste åren har Tosteröbron drabbats av återkommande driftstörningar som påverkar bådevägtrafik som båttrafik. Felsökningar sker kontinuerligt och reparationer har gjorts, men problem har återkommit.

- Tosteröbron byggdes 1936 och har på senare tid drabbats av många tekniska problem. Vi ber alla, både bilister och båtägare att ha tålamod och förståelse, säger Anders Ekman.

I dagsläget finns en beredskap dag och kväll och rutiner som ska garantera att avbrotten blir så få och korta som möjligt. Senare i sommar ska bron repareras. Arbetet sker nattetid. Motorn ska bytas och frekvensomvandlaren programmeras om.

Läs mer om bron på sidan Tosteröbron.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 juni 2022