Ungdomsrådet besöker kommunens vänort i Tyskland

Nästa vecka reser ungdomsrådet till Ratzeburg för att nätverka med andra europeiska ungdomar.

Ungdomar i Strängnäs kommuns ungdomsråd SKUR förbereder sig inför resan till Tyskland.

Strängnäs kommuns barnombudsman Helena Edvinsson är den som håller i SKUR, Strängnäs kommuns ungdomsråd. Hon kommer tillsammans med ungdomarna att ta tåget ner till Ratzeburg som är Strängnäs vänort.

– Syftet med den här resan är att ungdomarna från de olika länderna ska lära känna varandra och även diskutera behovet av ett europeiskt ungdomsråd där bland annat klimatfrågan är en del, säger Helena Edvinsson.

Det är Nina Zaya, Klara Frändberg och Saga Andersen som kommer att representera SKUR under veckan den 14-20 augusti.

– Det är spännande att inte riktigt veta vad som kommer att hända under veckan, men vi ser fram emot att höra deras perspektiv på klimatfrågan, säger de när de träffas för att planera inför resan.

Under veckan kommer ungdomarna att träffa likasinnade från både Tyskland och den polska staden Sopot, en annan vänort. De kommer att umgås för att lära känna varandra och göra gemensamma utflykter. Bland annat står en exkursion med klimattema på agendan.

– Förhoppningsvis kommer det också att leda till någon aktivitet för ungdomar i kommunen när vi är tillbaka, säger Helena Edvinsson.

Följ ungdomarna på kommunens Instagram under veckan

Under resan kan du följa ungdomarna på Instagram där de kommer att dela med sig att vad de gör under veckan.

Följ ungdomarna på Strängnäs kommuns stafettkonto Instagram Strängnäs kommun. Har du inget eget Instagram-konto kan du ändå följa kontot via Instagrams webbplats.

Mer information

Läs mer på vår webbplats om Strängnäs kommuns ungdomsråd SKUR.

Läs mer på vår webbplats om Strängnäs kommuns vänorter.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 augusti 2023