Mötesplats Mariefred öppnar igen

Efter renoveringar öppnar Mötesplats Mariefred igen. Nu med bland annat hiss och ramp som gör mötesplatsen tillgänglig för fler arrangörer och besökare.

Kulturnämnden tog år 2016 beslut om att det skulle finnas en mötesplats i varje kommundel. En plats där människor kan mötas, samverka och tillsammans bidra till en social sammanhållning, kreativitet och utveckling i kommundelen.

Sedan i våras har Mötesplats Mariefred, Biohuset, varit stängt för renovering. Målet med renoveringen är att Mötesplatsen ska vara en plats för alla invånare och kunna tillgodose många personers behov. Huset är nu utrustat med hiss och ramp. Det har också fått ett förbättrat brandskydd, nytt kök och uppfräschade ytskikt. Fortfarande återstår vissa detaljer i renoveringen, men från och med den 14 oktober är huset öppet och tillgängligt för nya bokningar.

På Mötesplatsen finns en kombination av biosalong och kulturscen för teater och konsert, samt flera mötesrum. Det är föreningen Mötesplats Biohuset som driver och ansvarar för mötesplatsen. De arbetar för att skapa goda möjligheter för invånarna att mötas, främja föreningsaktiviteter och enskilda personers initiativ till olika aktiviteter. Föreningen tillsammans med invånarna i Mariefred fortsätter att utveckla innehållet i huset.

Boka en mötesplats

På kommunens mötesplatser kan föreningar, företag, organisationer och privatpersoner boka lokal för många olika typer av aktiviteter. Läs mer om kommunens mötesplatser och hur du gör för att boka på sidan Mötesplatser.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 oktober 2023