Larslunda växer fram

Erik Granbeck

Erik Granbeck är byggprojektledare för Larslundaområdet

Bygget av kommunens sport- och fritidscenter vid Larslunda i Strängnäs skymtar nu när man passerar. Det är grunden till den nya simhallen som syns.

– Ja, källarplanet är färdigt och nu gjuts väggarna till de större bassängerna, berättar Erik Granbeck, byggprojektledare för Strängnäs kommun. Nästa steg blir att gjuta bottenplattan för entréplan, det är ganska komplicerat och kommer ta en stund.

Simhallen kommer innehålla tre bassänger och en mindre barnpool. Av de tre större bassängerna är en bassäng tänkt för simundervisning och har exempelvis höj- och sänkbar botten. En annan bassäng är anpassad för bland annat rehab-träning med varmare temperatur i vattnet.

– Jag är mycket nöjd med projektet så här långt. Det löper på enligt tidsplan och budget, och samarbetet med byggledning och entreprenörer fungerar väldigt bra, säger Erik Granbeck.

Kommunens nya simhall och nya sporthall ska vara klara samtidigt på våren 2025.

– Då är byggnaderna klara. Det är ännu inte bestämt exakt när det ska bli invigning och blir tillgängligt för invånarna.

Bygget av sporthallen har inte påbörjats ännu, det beror på att den går fortare att bygga. Upphandlingen är snart klar och då finns en entreprenör.

–Troligen kan vi starta bygget av sporthallen tidig vår 2024, berättar Erik Granbeck.

När hela området är klart kommer det finnas något för hela familjen att göra.

–Jag ser framför mig att farmor och farfar kanske vill gå i promenadspåret. Lilltjejen leker vid någon av aktivitetsbanorna och någon äter mellis i simhallen.

–Själv ser jag fram emot att hålla till i sporthallen, och heja vid barnens aktiviteter. Det kommer bli en byggnad med möjligheter som vi inte riktigt haft i Strängnäs kommun tidigare, säger Erik Granbeck.

 

Området vid Larslunda oktober 2023

Området vid Larslunda oktober 2023

1. Här bygger man simhallen. Det som syns är grunden till bottenplatta och väggar till bassänger.

2. Här ska sporthallen byggas.

3. Här ska det bli ett torg med olika möjligheter till aktivitet och rörelse.

4. Mycket av denna träd- och grönyta ska vara kvar.

5. En parkering.

Mer om Larslunda sport- och fritidscenter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2023