Invigning av Thomasgårdens nya gym

Anställda på Thomasgården inviger gymmet

Personal på Thomasgården under invigning av gymmet

Nu blir motion i vardagen enklare för boende på Thomasgården.

Förra månaden invigdes ett gym på Thomasgården i Strängnäs. Det är det första gymmet på ett särkilt boende för äldre i Strängnäs kommun.

– Gymmet var från början en önskan från boende här. Vi har många som vill röra mer på sig men som också har svårt att ta sig till gymanläggningar i stan, säger Anita Lindroos, enhetschef på Thomasgården.

Sedan invigningen den 19 januari har gymmet använts dagligen av de boende.

– Det är jättekul att se att gymmet används! Det har varit en succé. En bonus med att ha ett gym på plats är att de boende nu får en enkel plats att utföra olika träningsprogram som de får av sina fysioterapeuter, säger Anita.

En del av det nya gymmet på Thomasgården

En del av det nya gymmet på Thomasgården

Andra aktiviteter på Thomasgården

Gymmet är det senaste tillskottet i en lista på aktiviteter som boende kan ta del av.

– Vi tycker att det är viktigt att se till att dom som bor här har en meningsfull vardag, och därför anordnar vi flera aktiviteter varje månad. Det är till exempel bingo, musikunderhållning, högläsning, sittgymnastik och större utflykter och aktiviteter, säger Anita.

Thomasgården är ett av Strängnäs kommuns särskilda boenden. Mer information om särskilda boenden och hur man ansöker om en plats hittar du på sidan Boenden, särskilda på vår webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 februari 2024